• 1
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 47
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
VLADO66 - майстор
marmoz написа:
Вискяр написа:
marmoz написа:
Я да питам - Вискяр ,тия сини домати дето са на сита толкова ли са "токсични",колкото и нормалните,че аз затова съм забранил в къщи да се ядат,че дамата последният път 2 дена с бъбречна криза ходеше? :x :)
Много са "токсични" - пият повече ракия и мастика. :partyman:
Добре де ще попитам по научному :-D Тва патладжан ли е или домат със син цвят :?
И патладжана е домат.
marmoz - специалист
Е да де аз като попитах първият път неазбрах точно дъли е "токсичен" или е само домат та затова повторих въпроса :-D
iivanov - майстор
Тц,картоф е... :-DMarmoz,ти сигурен ли си,че патладжана е виновен за бъбречните кризи? :-D :-D
marmoz - специалист
iivanov написа:
Тц,картоф е... :-DMarmoz,ти сигурен ли си,че патладжана е виновен за бъбречните кризи? :-D :-D
Аде,аз знам че е труфел ама искам да видя кога ще си признае.... :lol:

П.П.Убеден съм ,че е патладжана :)
Stefan_62 - майстор
marmoz написа:
Добре де ще попитам по научному :-D Тва патладжан ли е или домат със син цвят :?

Изображение
Добре де това стебло на което са зеленчуците на патладжан ли ти мяза :lol:, не виждаш ли, че си е истински домат. Само, че в сайта пише, че в диво състояние е леко отровен :lol:, но този си е селектиран.
Krass - майстор
Във всички зелени домати и плодовете на картофите(не в грудките) има соланин, който е отровен.
Stefan_62 - майстор
Krass написа:
Във всички зелени домати и плодовете на картофите(не в грудките) има соланин, който е отровен.
Да де ама ний ги ядем когато узреят :lol:. За картофите знам, но за доматите/въпреки че и двата вида са от сем.Картофови/ да ти кажа честно, досега толкова туршия съм изял от зелени домати и още съм си жив :? , явно саламурата неутрализира соланина :lol: или е в количества безопасни за хората.

п.п. Какво имаш впредвид "плодовете на картофите", доколкото знам грудката си е плода на картофа, но знам че се съдържа в зелените картофи преди да станат годни за консумация, но може и да греша.
nikolson - майстор
Доколкото знам, со началото на 20в. у нас доматите са се ядели само зелени.
VLADO66 - майстор
И аз не знаех че в зелените домати има соланин http://www.amam.bg/?pg=know2&KID=0067&s ... 2304211790 ,а ние си правиме вкусна туршийка със зелени домати.
Stefan_62 - майстор
VLADO66 написа:
И аз не знаех че в зелените домати има соланин, а ние си правиме вкусна туршийка със зелени домати.
Ами те заради това стават вкусни, защото имат отрова в тях :lol:, но не се безпокой ракията неотрализира всякъкви отрови :lol: . Затова туршия от зелени домати с повече ракия. :partyman: :lol: :supz:
  • 1
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 47

Тема "Разсад в домашни условия." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: