Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
Djack - специалист
Сефте чувам, да се търси семе от лапад! Да ви дам адрес да дойдете да си накосите. По моя край, около ранчото е като плевел. Кажете кога прави семе и ще ви събера, не е от горчивия, жената готви редовно, ама чак пък да си го сеем в градината ..... сефте чувам!
Как са доматите при вас? При мен дъждовете направо ми е...ха мамата! Повтаря се ситуацията от миналата година! Всичко което сях навън след Гергьовден ме е яд да го гледам! Тия домати с които проведох експеримента с агрила, са приказка! По метър са високи и са на 3-4-та китка пълни с домати! Догодина , живот и здраве ще извадя всичко под агрил преди 15-ти април, явно тая климатизация е мнооого важна! Чак тиквичките ми са маносани! От 6 корена, само един е засвят! Пипера върви добре, ама гледам днес взели да се жълтосват листата и имат петънца, дайте идея с какво да пръскам!
Поздрави!
kuger - майстор
ср юни 26, 2019 8:54 pmDjack написа:
Сефте чувам, да се търси семе от лапад! ...............
Поздрави!
И аз! Съседната запустяла градина е пълна, взе да прехвърля и при мен. Няма спасение, аз се чудя как да се избавя, те търсят да си го набият :shock:
Кося го с моторната коса, ама тая година я окъсах, та половин градина /само един декар/ е с лапад.Сега му е времето за събиране на семена, вече е станал светлокафяв на цвят. Толкова твърдо стебло, че косата "рита" като го срещне.
За доматите, ами явно ще съм на пазара, цъфти и опадва цвета, отрових ги с Доматин и не само, полза никаква.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
ср юни 26, 2019 8:50 pmkr1100 написа:
...Черниците нямат вкус - не са сладки като миналата година - лошо - захар.

@"Посадих вълшебна румънска кайсия," няма си марка :-D

Няма са пуашиш на захар, от дъждовете е> Колкот пъти се кача на нивата и зобам бубонките по пътя и така правят като ги е валяло. А то при теб май не спря да вали :-)
Кайсията я обсъждахме с разсадника и ми даде тази. Имаше си име, но аз не помня такива неща. Наесен, като взимам другите овошки и ще питам. И ще взема още кайсия, друга, че много обичам
kr1100 - майстор
хайде на семето от лапад. Цял ден торбата е при мен и няма интерес във форума.
Цигулките са захванали да растат. Най голямата е около 10 см., бобеца се покатери на арматура 1,9м
nikolov333 - майстор
Какво мога да сея към днешна дата , че фрезовах една градинка на комшийката понеже е в Щатите и се разбрахме да я поддържам аз .
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
чет юни 27, 2019 8:19 pmkr1100 написа:
Цигулките са захванали да растат. Най голямата е около 10 см., бобеца се покатери на арматура 1,9м
Лападът сега ли се сее?
Браво на цигумигулките и на бобеца! Моят на нищо не прилича :-))) И имам нещо нацъфтяло, тиквено, но мисля, че тиквички сях... ако роди, ще видя какво е
Сяка година по туй време си казвам "нищо... догодина..."
kr1100 - майстор
чет юни 27, 2019 8:26 pmnikolov333 написа:
Какво мога да сея към днешна дата , че фрезовах една градинка на комшийката понеже е в Щатите и се разбрахме да я поддържам аз .
Лапад, манголд , киселец, ако има разсад червено цвекло / но поливане/ , може цигулки , но зелените наесен ще ги оставиш, само което узрее дотогава. Алабаш , ако има раззсад - пак поливан, чушки,корнишони / поливане/ има време и ще дадат плод., краставици - същото, тиквички / все още има разсад по пазара. Важното е поливката
kuger - майстор
Спасяваш ме от разкарване до куриер....
Само си мисля, как се сее :? :? Семето е много сухо, май ще трябва доста поливане докато се хване. При мен е много стар лапада, корена е като тия дългите репи, няма изкореняване.
preslav - майстор
Следващата седмица ще съм готов с меродиеносното семе - ще видим как да се направи трампата.
kr1100 - майстор
[quote=kuger
Спасяваш ме от разкарване до куриер....
Само си мисля, как се сее :? :? Семето е много сухо, май ще трябва доста поливане докато се хване. При мен е много стар лапада, корена е като тия дългите репи, няма изкореняване.
[/quote]
При мен се саморазсява от вятъра. Не сея специално. Семето е при 2 годишното разстение, а то е дърто и дебеличко. Като падне семето режа с ножицата сухите стъбла и в огъня.

@ Преслав - ОК

Тема "Привет начинаещи градинари" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: