Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
gnt69 - майстор
Заредих кайсии в сушилнята, ама не знам за колко време и на колко градуса.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
нед юни 30, 2019 1:14 pmgnt69 написа:
Упътването чете ли :-)
Аз се глася, в края на седмицата да преслушам зарзалата на синора :-D :-D
gnt69 - майстор
нед юни 30, 2019 1:37 pmn_a написа:
нед юни 30, 2019 1:14 pmgnt69 написа:
Упътването чете ли :-)
Аз се глася, в края на седмицата да преслушам зарзалата на синора :-D :-D
Четох ама пише от 3 до 8 часа и това е. Намалих на 60 градуса пък за колко време ще видим.
lov - майстор
нед юни 30, 2019 12:24 amТрифон П.Трифонов написа:
Концентрация му липсва, а те го ограничават
К'во го ограничава най много да изтрови махалата и да го погнат комшиите че им замърсява въздуха. :lol:
Тя дозата се изчислява спрямо обема на помещението.
vlax - майстор
Да се похваля-ябълка Виста Бела,готова за ядене.За втора година ражда.Избрах я за засаждане най-вече, защото е много добър опрашител.А то се оказа се ,че е добре да имаш за ядене ябълка по-рано.Нещо като петровката е,но с нормални размери за ябълка и много красива.Препоръчвам я,на който тепърва ще засажда ябълки.
Изображение
Изображение
вт юни 18, 2019 7:47 pmvlax написа:
пон юни 17, 2019 7:51 pmТрифон П.Трифонов написа:
Влакси, ко стана с тебе бе, човек?!!
Че не си отслабнал, тя е ясна, ама да не ти пука!
Къде са изгуби след тия пусти процедури?
Трифоне,вчера събрах всички подписи и се прибрах,след обяд.И веднага на тръстиката. :-D
А тя тръстиката голяма до коляно.Само полях.Днес много горещо и отложих работата за утре,не че утре ще е по-хладно. :-D Така като гледам работа минимум за 2 дни.Култуци като пръста ми,после връзване и пръскане.Косене,когато има време,и не знам дали ще стане от веднъж,досега не съм оставял тревата толкова голяма.Утре ще направя снимки,преди и след.За отслабването сутринта се мерих,+ 1 кг от лечението. :-D
:partyman:
За зеленчуковата градина ,ремонт на моторната косачка и косене ми отне 1 седмица.
За сега нещата горе долу вървят,бера каквото има
Изображение
:partyman:
kr1100 - майстор
съб юни 29, 2019 9:38 pmlov написа:
Добре де каква работа имаш вътре в оранжерията като фумигираш. Слагаш перманганата в някой по голям леген. Лисваш формалина вътре и докато почне реакцията требе да си клопнал портата зад гърба си. Проветряваш чак на другия ден и пак не влизаш. :?
Питам защото от поста и дъха , че е много в час щом филтъра на притивогаза не ставал.
Не съм химик и питам. Не съм използвал формалин и питам
Иначе за серни димки е ясна работата. С основи и киселини също съм в час.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
нед юни 30, 2019 7:56 pmkr1100 написа:
съб юни 29, 2019 9:38 pmlov написа:
Добре де каква работа имаш вътре в оранжерията като фумигираш. Слагаш перманганата в някой по голям леген. Лисваш формалина вътре и докато почне реакцията требе да си клопнал портата зад гърба си. Проветряваш чак на другия ден и пак не влизаш. :?
Питам защото от поста и дъха , че е много в час щом филтъра на притивогаза не ставал.
Не съм химик и питам. Не съм използвал формалин и питам
Иначе за серни димки е ясна работата. С основи и киселини също съм в час.
Уф ама сте бетер олд ледита на кафе/опашка за домати!
Естествено и разбира се, че на противогаза му трябва подходящия филтър за съответния газ! Нале сте биле войници бре, изкуфели дъртофелници :lol: :x :-D Трябва да си намериш филтриращ патрон за формалдехид
А аз имам личен контакт с формалин... поне месец ми воня къщата, след третиране на една греда... Не се умира, питай патолозите. А ти толкова ли си туткав, та да не можеш да си задържиш дъха на влизане и на излизане... ебаси. Като деца гмуркахме и брояхме до над сто. Бааавно
miroki - майстор
Изглежда интересна ябълката. Имам друга подобна с леки червени ивици. Иначе тип лека, като петровка. От 10 Тина сорта ябълки обаче, като твоята нямам.
preslav - майстор
Почна се, откъм тиквички, краставици и люти чушки сме го докарали, че и половин кило зелен боб събрахме. След седмица ще имам за раздаване разсад за зеле - не съм сигурен колко е добър, че ми се види прорасъл, ама сме го правили за спорта и ще уплътним мястото на граха, на който градушката му видя сметката. Другата седмица ще съм готов и със семето за меродията.
Който изкара пръв градински домат да снима и да свирка.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Граха отдавна обрах и изядохме :-) Догодина повече. Вчера обрах зеления боб. Май имаше кило. Догодина повече. Откъснах и ТИКВИЧКА :-) Дето се чудих какво съм сяла... някаква странна - дебела, цилиндрична, ама много дебела. И вкусна. слънчогледът прави пита, имам и няколко царевички. Догодина повече :-D :-D :-D :-D . Домати имам вързали.... :-D

Тема "Привет начинаещи градинари" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: