Определено и аз ще се възползвам от двата линка, че и аз мразя да пръскам с химикали. Предпочитам си еко
Някой дали е опитавал някоя от рецептите, и ако може да каже дали има ефект.

zmiori написа: Ама сега се чудя какво да напръскам тъщата че е пощуряла да обираме домата и да оскубем дръжито.Моята тъща пощуря преди седмица и оскуба всичко, останаха 4-5 корена краставици садени септември защото още дават. Фрезовах и я накарах че по лесно се навежда да посади лук и чесън и малко салати и репички. Гледам че лука поникна за седмица, салатките се хванаха другите ги чакаме. А за белокрилката миналата година имах много, напръсках 2 пъти с адмирал и тая година от адмирала ли или от студеното я няма.
Очаквам съвети.
zmiori написа:Това лято ядох почти био домати. Пръсках основно с фунгуран и прясно мляко обезмаслено. Литър мляко и 15 грама фунгуран на 10 литра вода.До началото на септември така.Прави го на туршия !
един ден видях паднали 3-4 зелени домата. предположих че съм ги съборил предния ден, събрах ги и на другия ден пак така. Загледах се и кво да видя някаква гадна зелена гъсеничка се ръга под чепката на домата и той пада. Изтрещях хукнах по аптеките и всички ми предложиха Децис и моспилан защото се появи и белокрилката. Пръсках 2 пъти през 7 дни и закърпих положението.
Ама сега се чудя какво да напръскам тъщата че е пощуряла да обираме домата и да оскубем дръжито.
Очаквам съвети.
milev5 написа:Направо ми четеш мислите.zmiori написа:Това лято ядох почти био домати. Пръсках основно с фунгуран и прясно мляко обезмаслено. Литър мляко и 15 грама фунгуран на 10 литра вода.До началото на септември така.Прави го на туршия !
един ден видях паднали 3-4 зелени домата. предположих че съм ги съборил предния ден, събрах ги и на другия ден пак така. Загледах се и кво да видя някаква гадна зелена гъсеничка се ръга под чепката на домата и той пада. Изтрещях хукнах по аптеките и всички ми предложиха Децис и моспилан защото се появи и белокрилката. Пръсках 2 пъти през 7 дни и закърпих положението.
Ама сега се чудя какво да напръскам тъщата че е пощуряла да обираме домата и да оскубем дръжито.
Очаквам съвети.
Найш как върви с рАкията
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: