• 1
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
kr1100 - майстор
съб мар 30, 2024 5:00 pmDjack написа:
Щом успяват да ги повдигнат с това късо рамо, браво! Така без пружини, вятъра не ги ли подмята прозорците много?
Автоматите с 2 пружини са за бързо захваряне при рязко влошаване на времето, /ако си там де/ Стиска и вадиш щифтовете от закрепващата в долния край пета.
Има и железни боядисани с подобна на хамершлак боя - след 3-4 г започва короьзия. Алуминиевите са за предпочитане.
Има и с единична пружина централно разположена.
И на Драгона прозорците са ниско разположение /топлината е горе под билото ./
Аз имам и 1 прозорец от южната страна високо над вратата и ф 110мм с отвори и засмукващ вентилатор.
@ "На 18"С още започват да отварят, но прозорците при мен са отворени само около 4 пръста, температурата продължава да се покачва, но по-слабо."
Леко може да се компенсира с избора на долен отвор на цилиндъра и със съвсем малко завиване на цилиндъра във втулката с резба на механизма.
Djack - специалист
Абе... не са само за бързо затваряне пружините. Хич да не е, държат цялата система под напрежение. "Амортисьорите", нямат съпротивление в посока отваряне, само пружините и теглото на прозореца ги държат прибрани според обема на восъка вътре в цилиндъра. Онзи ден беше топло, но духаше доста силен вятър, който се мъчеше да доотвори прозорците и дори с двете пружини имаха малък ход нагоре-надолу.
zheleff - специалист
Колега, решил съм и аз да правя оранжерия и ще съм много благодарен ако споделиш опит с мен. Аз също съм от Варна.
Живко 0898725282
kr1100 - майстор
ср юни 26, 2024 2:46 pmzheleff написа:
Колега, решил съм и аз да правя оранжерия и ще съм много благодарен ако споделиш опит с мен. Аз също съм от Варна.
Живко 0898725282
Вече може и да си започнал не знам.
Проверил съм цените в Класика за поцинкован профил
20х20 мм 6м - 27,42 лв ; 25х25 мм х6м 34,25 лв.
За огъване на дъга на машина на 6м 20х20 мм - грубо 17 лв. , обаче кога ще ги огънат - много уклончив отговор./ като имали време. :?
Cyx - напреднал
Аз бих удължил краищата на дъгите поне с 1,5м. По този начин ще вдигна общата височина на парника за да мога да използвам повдигнати лехи. Гледах по Дискавъри как правиха една оранжерия от стари дограми. Много ми хареса тяхната идея за разширение на парника на определена височина. Нещо като покривите на техните хамбари. Ако имам възможност бих направил нещо подобно. Ще се пробвам да нарисувам нещо. Жълтото са отваряеми прозорци.

Прикачен файл

Парник.jpg
Парник.jpg (11.15 KиБ) Видяна 1013 пъти
kr1100 - майстор
пон сеп 30, 2024 8:30 pmCyx написа:
Аз бих удължил краищата на дъгите поне с 1,5м. По този начин ще вдигна общата височина на парника за да мога да използвам повдигнати лехи. Гледах по Дискавъри как правиха една оранжерия от стари дограми.
Не се занимавай с глупости.
За няколко години като изгние дограмата и си на колене. А ако сложиш за покрив дограма като се разкапе маджуна и стъклата падат за обезглавяване. Дървото на влага гние бързо и стъклата падат.
Дъски покрай стените и на пътеките от челни дъски дълги след 2-3 г бяха леш - изгнили.
И тази конструкция дето я мислиш е неприложима - топлия - горещ въздух е най-горе - под тавана.
MamaMy - майстор
На мен ми допада предложението. Аз бих си го направил от винкел и лексан. Това с дограми е клошарска история. :)
kr1100 - майстор
чет окт 03, 2024 10:20 pmMamaMy написа:
На мен ми допада предложението. Аз бих си го направил от винкел и лексан. Това с дограми е клошарска история. :)
Ти Ок ли си на дърти години да се гъзурчиш особено в ниската част / Столче имаш ли ?
Ако толкова ти се занимава арматура облечена в стар маркуч и найлон 2м широк и си правиш тунел .
Зора е отмятане на найлона за бране и поливане - дълги тръби или дебело ф.Преди първата оранжерия години карах така, но не е работа
  • 1
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19

Тема "Схема за оранжерия" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: