Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
kr1100 - майстор
[quote=n_a
Мулч, мулч и пак мулч :-)
[/quote]
Помисли си дали си струва хамалогията ? Транспорт, Пренасяне, разстилане . Пък 2-3 бали можеш да натовариш в Пасата , а на покрива поне 4 още. :mrgreen:
Има мулч полиетиленов / тънък от едната страна сребрист от другата черен.Забр широчината 1м ли е 1,2 ли е по 15 ст /м. Топа е 100 м и е по-изгоден за покупка.
Има по-дебел за ягоди с отвори. Има и тип зебло /май беше на 3м широчина./ не става бодили се провират м/у оплетката .
Тънкия мулч тази година му е 3 и последна.Есента го навивам и прибирам - напролет пак го разстилам.
Под него да е обработено и да няма узрастъци от дърво, дебели храсти и т.н. - да е заравнено.

@"Това е почти целогодишно населена вилна зона, но никой не е споменавал змии"
Сигурно :mrgreen: , а наоколо няма джунгли в съседство нали?
Преди 6-7г си имах питомец - смок/ Научих го да пие прясно мляко от чинийка.Усещаше кога идвам и пристигаше и чакаше дажба. Интересно,че с кокера се спогаждаха.
А през 2017 г в капана за котки ядящи краставици попадна таралеж . Защо се е завъдил , ако няма змии / от 2,5 страни съм заобиколен от джунгла/. Тарлю го преселих по-надалече, че са приемници на болести краста , салмонела и др.
hidrazin - майстор
Аз пък съм радостен че отново се появи таралеж след дълго отсъствие на такъв.
По принцип от 20-тина години все е навърта по някой.
Тоя още не съм го видял на живо но признаците са явни. :-D
През няколко къщи един комшия си научил таралежа и оня идва да се храни заедно с котките.
Обича манджички - по-мази и с мръвки.
Салмонела може да хванеш ако въобще е болен от нея и ако го целуваш по муцуната (някои го правят).
Салмонела може да хванеш и от куче и от други животинки.
Пък и никой не е отменил миенето на ръцете.
:partyman:
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
чет юли 04, 2019 8:55 pmkr1100 написа:
...и др.
С теб имаме доста... различни виждания по засегнатите от теб теми :-) Та пропускам найлоните и капаните
И вече не съм с пасат, а с фиестичка :-))))
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
чет юли 04, 2019 10:35 pmhidrazin написа:
Аз пък съм радостен че отново се появи таралеж след дълго отсъствие на такъв.
По принцип от 20-тина години все е навърта по някой.
Тоя още не съм го видял на живо но признаците са явни. :-D
През няколко къщи един комшия си научил таралежа и оня идва да се храни заедно с котките.
Обича манджички - по-мази и с мръвки.
Салмонела може да хванеш ако въобще е болен от нея и ако го целуваш по муцуната (някои го правят).
Салмонела може да хванеш и от куче и от други животинки.
Пък и никой не е отменил миенето на ръцете.
:partyman:
Варен патешки фенеррррр мммм
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
чет юли 04, 2019 9:21 pmТрифон П.Трифонов написа:
http://gradinka.zaedno.net/node/143
Прочети до края!
Дам, нещо такова
kr1100 - майстор
Прочети до края!
Трифоне Трифоне ... слагал съм бали слами на местата със зеленчуци още по времето когато не искаха пари за слама. Трева пак си избива м/у сламата. Фрезовам само в оранжерията и малък участък навън от нея. Останалия район кося.
пет юли 05, 2019 11:34 amkr1100 написа:
Прочети до края!
Трифоне Трифоне ... слагал съм бали слами на местата със зеленчуци още по времето когато не искаха пари за слама. Трева пак си избива м/у сламата. Фрезовам само в оранжерията и малък участък навън от нея. Останалия район кося.
Слама не съм ползвал. Стори ми се интересна статията, като цяло, та затуй я метнах.
Ползвах 2 години опилки от рязани дърва за огрев и прекараното през дробилка. Трева избива и трябва да се плеви.
Идеята ми е да се подобри състава на почвата, която не е подхранвана никога, преди моето мъченичество (мъничество).
Пишеш, че навън само косиш. Извън оранжерията не гледаш ли зеленчук? Как се справяш?
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
пет юли 05, 2019 11:34 amkr1100 написа:
Прочети до края!
Тревата не ме бърка твърде . Където съм я махнала, си стои махната. Мулчът ми трябва за да задържа влагата и да не спича така прекрасната ми жълта русенска пръст
пет юли 05, 2019 11:56 amn_a написа:
...да не спича така прекрасната ми жълта русенска пръст
Въййй, то сичко русо тука бе!!!
Мулчирай на воля с кот Еко ти попадне!

Тема "Привет начинаещи градинари" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: