• 1
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 116
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
iivanov - майстор
На жената брат и беше вземал една резачка китайка и беше заварил една такава тръбичка.Ама докато намери топлоустойчив маркуч , китайката умря.Не , че не си изби парите, де. :-D
Илчо Илиев - майстор
Здравейте!
И аз се обзаведох с един китаец -

http://bulpower.net/products/details.ph ... 160&page=3&

Ся, колко е калпав, колко е стока ще се види след време,но сега ме интересува с каква смазка се пълнят местата с пробки за смазване и колко се слага...
Stefan_62 - майстор
Илчо Илиев написа:
Здравейте!И аз се обзаведох с един китаец - с каква смазка се пълнят местата с пробки за смазване и колко се слага...
Честито приятел да я ползваш дълго време със здраве. Колкото до смазването в книжката не пише ли,аз моята и слагам обикновена грес докато започне да избива. Досега съм я смазвал два пъти /за 4-5г./ и съм нямал проблем.
iivanov - майстор
Честито, Илчо! На моята и дават да се слагат греси с молибденов бисулфид-убий ме, не знам, к'во значи. :-D А иначе продават специална грес за такива редуктори-черна.Слага се на 10 м/ч, по не повече от 10 гр.
Не , че последния път не праснах една литиева, де.

Установих, че или носът ми е голям , или е време да се обзаведа с поликарбонатен визьор.За трети път ми влизат разни обемни работи в ноздрите. :-D
bulhomes2 - майстор
Аааааааааааааааааа. Това отива в бисерите. Пиша от под масата...

Илчо, аз взех фирмена за 6 лв тубичката. Но тоя в сервиза вика, че слагал май "високообортна грес" беше, че по-евтина била.
kr1100 написа:
алцек написа:
От там мога да си купя диска за храсти оня перфорирания,олекотения и един шлем.
В петък мога да ти купя и изпратя , ако искаш -линк :http://www.avetisyantools.dub-ai.com/in ... h=4&type=5
арт. 004328 - шлем поликарбонов с козирка цена 6.89 лв:
арт. 004327 - шлем поликарбонов цена 3.95 лв:

Купувал съм такъв с козирката преди 4-5г и освен за косене го използвам и при пръскане. Не ми е проблем сутрин минавам покрай магазина, а и куриерите ми са на път следобяд.
Иначе kr1100 е много точен за шлемовете. Изпрати ми и от двата по един, че по снимките не можах да си избера.
Последна промяна от bulhomes2 на пет юни 20, 2014 7:52 pm, променено общо 2 пъти.
Lisko - майстор
bulhomes2 написа:
Бе тия глави изкарват ли Ви жило като ги натискате в земята?
Мойта никога не я натискам и жило си излиза през цялото време само. Когато свърши, тогава идва моя ред да навивам отново макарата.
Чак се чудя да не би да излиза прекалено бързо (да се хаби нахалост)
Георги Иванов(алцек) - специалист
Илчо Илиев написа:
Здравейте!
И аз се обзаведох с един китаец -

http://bulpower.net/products/details.ph ... 160&page=3&

Ся, колко е калпав, колко е стока ще се види след време,но сега ме интересува с каква смазка се пълнят местата с пробки за смазване и колко се слага...
Здравей приятелю,дано си я ползваш дълго време.На редуктора поставям високооборотна грес,за марка не знам каква е подарък ми е от един съсед от преди години.Беше в найлонов плик и на него не пишеше нищо.За бензина слагай само марково масло,патих веднъж със ЛТ 2Т Българско и стана сакътлъка.15 лв. литъра е марковото,но си спокоен че машината ще работи.
Stefan_62 - майстор
алцек написа:
За бензина слагай само марково масло,патих веднъж със ЛТ 2Т Българско и стана сакътлъка.15 лв. литъра е марковото,но си спокоен че машината ще работи.
Гоше, "ЛТ 2Т " не беше ли двутактово масло за автомобили и мотори :? , аз ползвам само на Щил или на Хускварна. Колкото до греста мисля, че при тия машинки не е от значение дали ще е високооборотна грес или някой по обикновен вариянт важното е да има смазване. При косенето не се подържат постоянно високи обороти, така че както казах важното е да е смазана. :drinkers:
lov - майстор
Има една приказка която в повечето случаи е най вярна. По добре да има нещо за мазане от колкото нищо и да кара на сухо. Макар че оборотите там не са кой знае колко високи и почти всякаква грес ще ви свърши работа. Важното е да се прави редовно за да се обновява греста в работната зона. Останалото със супер рекламираните специални греси си е повече маркетингов трик. Щото ако попитам колегата какво е подобрил като часове в повече работа на съответния възел едва ли ще може да отговори конкретно.
iivanov - майстор
Мен ли питаш? Аз съм на 15 м/ч с тази коса.Кат станат 1000 пак ме питай. :-D
Малки ли им викаш на 8000 об/мин.? :?
  • 1
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 116

Тема "Коса или косачка и каква да избера?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума: