Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
емовлаха - специалист
ср дек 14, 2022 2:09 pmТрифон П.Трифонов написа:
Точа с машнка от Лидл, което ме подсеща за истинска. Но пък станах майстор.
Ясно разбрах те, за толкова пари толкова :)
Последна промяна от емовлаха на ср дек 14, 2022 10:41 pm, променено общо 1 път.
ср дек 14, 2022 3:27 pmемовлаха написа:
Казвам, че станах майстор, точно заради грешката.
Машинката купих заради бързината. Ако имаше кубици, щеше да има и профи точилка.
Ползвам само един магазин, представител на Щил. Обикновено, за специалните неща, съм така- само на едно място.
Блазни ме да мешам с масло от моторетката. Като свърша щилското, със сигурност.
Благодаря за съветите!

пп. Сега си спомням първите, няма и 100м2, окосени с........цял резервоар бензин- 300млл!!! По скоро 50-60.
Машинката беше нова, неразработена......, хахааа. Като се отпусна, работата потръгна малко.
емовлаха - специалист
ср дек 14, 2022 3:47 pmТрифон П.Трифонов написа:
ср дек 14, 2022 3:27 pmемовлаха написа:
Казвам, че станах майстор, точно заради грешката.
При теб каква е грешката на дължината на зъб или ъгъл :?
Последна промяна от емовлаха на ср дек 14, 2022 11:10 pm, променено общо 1 път.
ср дек 14, 2022 6:59 pmемовлаха написа:
Дължината на зъба.
На малката машина точа без да фиксирам, понеже ланчето е за борчета ембриони.
Фиксира се само височината, а отнемам по усет, като придърпвам с любимите ми два пръста.
емовлаха - специалист
ср дек 14, 2022 7:25 pmТрифон П.Трифонов написа:
Нали си и хванал цаката :) Надявам се не е проблем , че съкратих писаниците си. Иначе нямах си на идея от косене с моторна коса, когат я купих това ми беше сефтето, отне ми 10тина минути някъде да оправя самара та да ми е разпределена на раменете и краката и 2 минути да свикна с лоста на газта като почнах да кося
Indianec 2 - специалист
Надали ще стигне литър гориво.
То има доста фактори, ама и твоята щилка е с м троник и може да гори по-малко.
Не казвам, че ще стигне. Просто ми е любопитно. Може някой да има наблюдения, колко му върви на кубик.
Сякаш, когато рязах за първи път, за 6м2 разхода беше малко под 2л. Имам предвид 241 с М Троник.
Възможно е да се бъркам за миналата година, а разхода да е бил х2.
Ще се разбере и ако имам още пишещи пръсти, ще споделя. Със сигурност вече ще го запомня.
kr1100 - майстор
ср дек 14, 2022 10:28 amемовлаха написа:
вт дек 13, 2022 7:49 pmЦветомир Димитров написа:
Дали си заслужава покупката на husqvarna tricut или по-добре с ножа да се работи?
Заслужава си защото е лека, но е за зелена трева гъста полегнала тънки стебла или висока но крехка ,...
Пак не си заслужава. Купи си 1 Халумин глава с 2 дълги корди / стават 4 корди излизащи от главата/. Като се поизхабях тези 3мм корди ги слагаш поеденично и пак в косенето Има я в Алито Има я и при Валерий. Лека е не тормози машината , висока и жилава трева не се осуква около главата. За свежа , висока трева е перфектна . Бързо се работи. Ако не удариш корда в камък, стена, бетон издържа дълго .
kr1100 - майстор
ср дек 14, 2022 7:25 pmТрифон П.Трифонов написа:
Дължината на зъба.
На малката машина точа без да фиксирам, понеже ланчето е за борчета ембриони.
Фиксира се само височината, а отнемам по усет, като придърпвам с любимите ми два пръста.
В тубата имаше клип на 1 руснак - прави триъгълна планка , която подлага в'менгеменцето' на острилката и в/у планката качава веригата. Беше дал и размери на планката.
Я не вярвам ,ч е го намерих лесно :
емовлаха - специалист
чет дек 15, 2022 12:57 pmТрифон П.Трифонов написа:
Няма да мога да го изтърпя твоето 1/2 смяна приключение :) Мен ме сърбят ръцете за 60сс Тютюнка със 37см или 38 подпирачка... Ще ги видя късите дължини, че нещо хич ги не отбирам това за следвщата година

Тема "Моторна коса тример каква ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: