• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
asinka - специалист
:)
Сега чакам да се захванат и да растат ягодките :)
silllveto - Майсторица
Браво Аси, чудесна идея :) . Хем се пести място, хем са по-чисти и не ги нападат охлювите.
Има едни пълзящи ягодови храсти "Монт Еверест", които са лесно приспособими и устойчиви на студ. Достигат 1.20м и им се слагат подпорки. Според "Къща и градина" брането продължава чак до зимните студове.
mim - специалист
чудесна градинка, само адмирации
и зайците да се множат и дебелеят, а ягодите да червенеят :-D
asinka - специалист
Тенкс за отзивите.
Силви, точно за тези ягоди съм чела и аз, и много приятели са си купили от тях, но не съм виждала такъв резултат.
Знам ли?!
Тези, които аз съм засадила, също са специализирани за студ, и раждат до късно.Миналата година брахме ягодки до декември месец, а самият плод не расте надолу, както обикновено, а стърчи нагоре, и не гние от влага.
merakliq - специалист
Автор Съобщение
asinka Супер градинка. Живият плет лигуструм /птичо грозде/ ли е? На колко време е?
asinka - специалист
Не е птичо грозде, но мисля, че е вид Лигуструм .Птичето грозде има шипчета и цвят, а този няма.
tedi1 - специалист
Книжовното име на Птичето грозде е Лигуструм. Т.е. това е едно и също нещо. И аз мисля че живият плет е лигуструм, но сте го оставили без резитба, ако се реже често, може да станат много красиви форми.
asinka - специалист
Ами гледаш снимки от миналата година, когато правихме ремонтче :) и нямахме време за резитба.
Иначе го поддържаме, и не допускаме така да израства.Държим го на около 70-80 см.
И все пак това, имам и храстче птиче грозде, ако се сетя утре ще снимам.Има разлика между 2те.
А тази година си захванах и японска дюля-много красив храст!
Изображение
Изображение
asinka - специалист
tedi1 написа:
Книжовното име на Птичето грозде е Лигуструм. Т.е. това е едно и също нещо. И аз мисля че живият плет е лигуструм, но сте го оставили без резитба, ако се реже често, може да станат много красиви форми.
Теди, ето обещаните снимки.
Това мислих аз за птиче грозде-има бодлички, и оранжеви плодчета:
Изображение
а това са храстите ни м момента, които не зная как се казват...
Изображение
Deo-x - специалист
Предполагам дръвчето отпред като,че ли е върбица,а на фона вляво храстите не ли е чемшира :? .Имам такиви храсти много ми приличат.

Прикачен файл

4emshirata.JPG
4emshirata.JPG (135.37 KиБ) Видяна 12009 пъти
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7

Тема "Нова градина" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook: