• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
djjimmy66 - специалист
p.v.x написа:
djjimmy66 написа:
Кажете конкретно: колко на 16л.? 300, 400, 500 мл?
:rock:
Ей това е - точно и ясно - 400мл! Благодаря, колега! Декари, мекари...аз да не съм агроном в земеделска кооперация? :-D
hidrazin - майстор
djjimmy66 написа:
Ей това е - точно и ясно - 400мл!
Нито е точно, нито е ясно. С тези 400ml и 16 литра пръскачка мога да напръскам както 10 квадрата, така и 2 декара.
:partyman:
Stefan_62 - майстор
hidrazin написа:
С тези 400ml и 16 литра пръскачка мога да напръскам и 2 декара.
Можеш, ама ефекта ще е нулев.
djjimmy66 написа:
Ей това е - точно и ясно - 400мл! Благодаря, колега!
400мл. за 16л. вода са си достатъчни като дозировка. Друг е въпроса за каква площ ще стигнат.
djjimmy66 - специалист
hidrazin написа:
Нито е точно, нито е ясно. С тези 400ml и 16 литра пръскачка мога да напръскам както 10 квадрата, така и 2 декара.
Много е важно коя песен си тананикаш докато пръскаш! :partyman:

Stefan_62, това исках да разбера - аз оттам нататък знам как да "къпя" из двора си! Като не стигне - пак, докато стигне! :mrgreen:
Stefan_62 - майстор
djjimmy66 написа:
Много е важно коя песен си тананикаш докато пръскаш! :partyman:
Stefan_62, това исках да разбера - аз оттам нататък знам как да "къпя" из двора си! Като не стигне - пак, докато стигне! :mrgreen:
Както писах по-напред в темата аз използвам Глифозат за тревата, дозата ми е 300мл. на 10л. вода + две шепи амониева селитра разтворена в пръскачката преди да налея хербецида. Двора ми е 2,4дек. и две пръскачки ми стигат да напръскам покрай оградите с комшиите, че ги мързи да си чистят тревата, пътеките из двора и тротоара пред къщата. Иначе не си тананикам песничка докато пръскам, а си пускам транзистора и си слушам музика от него :partyman:
TMontana - специалист
Колеги,какви са тези конски дози...300-400-500мл.на пръскачка,аз най-много слагам по 100-120мл.и кибритена кутия селитра и всичко пак съхне!Само едно не мога да постигна като вас и много би ми се искало да можех за погледна,как с една пръскачка се пръска по 2,5дка,че и отгоре...на бегом ли,как ли...и какво е покритието все пак! :)
hidrazin - майстор
TMontana написа:
...много би ми се искало да можех за погледна,как с една пръскачка се пръска по 2,5дка,че и отгоре...на бегом ли,как ли...и какво е покритието все пак! :)
Нямаш проблеми. Ето с тази пръскачка може да напръскаш даже хектар с литър Раундъп. :-D
Ръчна ултрамалообемна хербицидна пръскачка

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=nka2pLTg7VA[/youtube]
Stefan_62 - майстор
TMontana написа:
Само едно не мога да постигна като вас и много би ми се искало да можех за погледна,как с една пръскачка се пръска по 2,5дка,че и отгоре...на бегом ли,как ли...и какво е покритието все пак! :)
Никой не е писал, че опръсква цял двор от 2,5дка с една пръскачка, не чети между редовете, даже само с вода да е пълна пак няма да стигне. То ефект може да постигнеш и с 50мл. но ще трябва да почакаш поне месец докато изсъхне тревата.
TMontana - специалист
На мен за целия двор от около 1200кв.м. ми трябват поне 4 пръскачки,като слагам по около 100мл. и съхне примерно за две седмици.Но и икономията също е важна,може да е малко по-дълго,но за по-малко пари. :wink:
Stefan_62 - майстор
TMontana написа:
На мен за целия двор от около 1200кв.м. ми трябват поне 4 пръскачки,като слагам по около 100мл. и съхне примерно за две седмици.Но и икономията също е важна,може да е малко по-дълго,но за по-малко пари. :wink:
Ами двора ти само с трева ли е пълен :? :?
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7

Тема "Доза за пръскане с Глифоган" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: