Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
rossi_t - напреднал
Ами възможно е и да е незабравка...незнам обърках се вече....проблема е защо навсякъде само белите са разпространени... а и незабравката май е трудно за отглеждане цвете.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Незабравката не е трудно за отглеждане цвете. Незабравката е синя.
Вербените са толкова различни, че не е проблем до това бялото да има розова вербена, но да не знаеш, че са едно семейство.
Всъщност единственото сигурно срещу идеята това да е вербена, е че е с 4 венчелистчета, а вербените са с по 5.
не знам. На твеоите снимки не се вижда добре стъбло и листа...
silllveto - Майсторица
Питах за цветето, същото е от твоята снимка, но не знаят, това им били докарали. Съжалявам :cry: Но снимах да видиш и едно храстче до тях. Има още два, които цъфтят в момента, много интересни цветове, те са още без листа, само цвят, ако искаш ще ти ги снимам, много са интересни. :)

Прикачен файл

Изображение042.jpg
Изображение042.jpg (70.52 KиБ) Видяна 4618 пъти
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Така. Комшиите у лево го имат това, белото. И комшиите у десно го имат. И му викат "трева"!
"Па знам ли го как се казва! Това е трева някаква, цъфти е, по това време. От семе го сях."
iveliks - специалист
и аз го имам и само ще кажа че не е лобелия а е многогодишно пролетно цвете а лобелията е лятно и се размножава от семена.Но за името и аз не го знам
rossi_t - напреднал
На толкова много места го има вече това цвете, а никой не зане името му. Питах в един цветарник и там не знаят. А тези, които го имате, от къде взехте семената?
linka- - напреднал
Аз имам в градината си ето това:
Изображение
Изображение
Не му знам името,дадоха ми го като коренище и за две години обхвана доста голяма площ.Много лесно се прихваща.Точно сега е цялото в цвят.
Най-добре,ако видиш в някой двор си поискай,няма да ти откажат малко "трева",и без това трябва да се пооскубва,защото е като тросък.
iveliks - специалист
разгледай семената за алпинеум има микс и там присъства и това цвете
rossi_t - напреднал
В крайна сметка никой не знае как се казва това цвете. Накрая си поисках от една баба и да видим сега дали ще се хване.... :?
сакъзче - специалист
Здравейте , бялото цвете се казва рожец, а храста който цъфти в розово-червено е японска дюля.
снимки на японска дюля http://images.google.bg/images?hl=bg&ei ... a=N&tab=wi
снимки на рожец

Тема "Пролетни цветя" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: