баща ми драска кибрита и пази с марккуча иначе др е къртовски труд ий къто подпалиш ще изгориш семената на плевилите успех 

muncho написа:Дворчето ти е супер. Направо ме възрадва като го видях. Ние нашата трева сме я насадили преди около 20 дена и сега за пръв път косихме, но ще иска голяма борба с плевелите, при тебе имаше ли доста плевели, дали и ние да се спрем на аминопиелик, ако е ефикасен. Основния плевел е щира.
4 годишен райграс или тревна смеска/сях го на етапи,когато имам време и стотинки за семена/,килограм струваше 7,60лв.Изорах ,подравних,без нивелир,третирах с някакъв препарат против мравки,да не ми окрадат семената,след 2 часа ги засях,зарових и валирах.Първите 2 месеца след поникването на тревата третирах 2 пъти с аминопиелик-доза : едно към гьотери/едно малко шишенце на 4 пъти с 5 литрова пръскачка/. Оттогава поливане-косене,поливане-косене.След 196 години ще е английска ливада. За дръвчетата - въобще не вярвах,че ще се хванат и буквално ги набучих на сляпо.То пък вижте какво стана.Сега ме е шубе да ги местя ,да не ги орезиля.Така че не е толкова сложно отглеждането на хубава трева.Желание и мерак трябва,дори впоследствие да дойде,не е късна.Завладях 2/3 от двора .Малките дръвчета са от есента и там има някакъв ред
tedi1 написа: но ще иска голяма борба с плевелите, при тебе имаше ли доста плевели, дали и ние да се спрем на аминопиелик, ако е ефикасен. Основния плевел е щира.Аз само с аминопиелик третирах.Имаше плевели доста в началото.Но всяка следваща пролет ставаха все по малко и след като почна редовното косене,изчезват напълно.Ама то в тревните смески -не са 100% райграс,власатка,други некакви... ама с микроскоп не се виждат
Johny написа: Туите на колко години са?4,5 годишни са. Взех ги с размери 20 см.,по 2,50лв.,на прИмоция.Не съм слагал никакви торове и други подобни.
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: