Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
ArturDent - Почти Безобиден
Дето се казва "Голям човек е дакела..."
Нямаш ли някой дакел подръка (от съсед, приятел), който иска да отиде за известно време на почивка ?
fireman160 - напреднал
Наистина,много взе да мирише.Вчера вечерта на една тиха поредна другарска среща с моя комшия, каза че слагал нафталин и после заривал дупката :? Разкажи как се слагат тези шишета,и по какъв начин действат.[/quote]
Ами вятъра ги духа и те си дрънкат тихичко и предават звука в земята по желязото и гадинките се дразнят. На предната страница има фотосесия.
rum_sz - специалист
fireman160 написа:
Наистина,много взе да мирише.Вчера вечерта на една тиха поредна другарска среща с моя комшия, каза че слагал нафталин и после заривал дупката :? Разкажи как се слагат тези шишета,и по какъв начин действат.
Ами вятъра ги духа и те си дрънкат тихичко и предават звука в земята по желязото и гадинките се дразнят. На предната страница има фотосесия.[/quote]

Твоят метод по ми харесва отколкото на Resco с счупените шишета.А метода на GEORGI5959 с газта е малко опасен.Само си представи че на твоят съсед тоалетната е външна, и малката гад има дупка там,газта се събира,и ако съседа му е пушач и реши да се усамоти в тоалетната с запалена цигара :toimonster:
Имах проблем с къртиците. Мястото ми граничи с голям полуизоставен двор и голяма поляна. Мине се не мине време и се домъква някоя и променя пейзажа. От тука ползавах информация за димките - задимих целият двор и моя милост. Резултата беше нулев. Имам кучета дребни и едри - в най-добрия случай изкопават по някоя друга дупка. По-късно разбрах, че гонят щурците, а не къртиците. Бях се засилил да купувам уред. Оказа се,че някои се произвеждат в моя град. Производителя им ми каза, че е нож с две остриета - може да ги изгони, но може и да ги събере всичките. Реших да си спестя 30-тината лева. Пъхал съм маркуч с постоянно течаща вода да го одавя гада - неуспех. Сял съм рицин - къртицата излезе точно до корена.....
Решението се оказа мотика. Имам една дежурна. Като го видя да надига се зареждам на пусия. Извадил съм само това лято над 5бр.
Наблюденията са ми, че излизат сутрин по хладината - до 10ч. най-късно и вечер след 17ч. Почти сигурно е да излязат на сутринта след вечерно поливане. Целта е да хванете къртичината с мокра пръст. Разравяте пръстта и си пъхате най-дългия пръст (да, същия :-D ) Хем ще му светне на кръта, хем ще се ориентирате в каква посока е дупката. Следва чакане. Трябва да сте тихи и търпеливи. Малко по-късно гадината се връща да зарови дупката. На второто-третото надигане удряте със все сила - колкото по-дълбоко, толкова по-сигурно е попадението. Честно казано с времето се осъвършенствах доста, а и си има тръпка в лова.
Да видиш моравата без къртичини - безценно!
ayouny - помощник
Скоро чух за борба с подземни вредители да се засади рицин. На няколко места в двора ще свърши работа. Освен това е приятно за отглеждане, прави много зеленина(доста заведения го използват за бързо ограждане през лятото особено по морето), но да не забравяме че е отровно.
Да споделя и моя опит. Първо изчетох форумите, в резултат на което купих уреда за 30 и няколко лева, заредих го с батерии, бутнах го в багажника и тръгнах. От време ма вереме колата прокънтяваше, а аз се кефех, ще й видя сметката на тая гад, дето ми разора моравата. Отивам и бутам уреда в една от пирамидките му и след секунди една купчинка на 20м. се размърда. Адриналина-до небето. Скочих, взем мотика ли, лопата ли, обаче докато отида, гада го няма. Чакам, гледам цял ден, нищо няма. Викам си, край, изчезна. На другата седмица-същата работа. Нови къртичини колкото искаш. И така цяло лято. Минава си покрай уреда и изобщо не се плаши. Проблема е, че сме там само събота и неделя. Един ден случайно видях една купчинка да мърда. Мотиката, малко столче, една цигара, втора...и пак заигра купчинката. Прас, прас и край. :lol: 14 часа беше. Август 2009г. Забравих да спомен, че преди това парцали напоени с нафта в дупките му мн пъти сме слагали-без ефект. От тогава нямам нищо, ама докога?
toni_g79 - специалист
И аз да дам съвет от личен опит.Направих димки с амониева силитра и вестник и разкопах всички къртичини и започнах да паля димките и да затрупвам с пръст.след което хванах мотиката и започнах да чакамиз засада хахах.След известно време тая гад почна да надига на едно място за нова къртичина, и аз бухта-праста с мотиката и я отепах :-D .Доста време нямаше друга,сега гледам,че се е появила нова мръсница,и нямам време за димки и ще пробвам някой от вашите предложения :).Иначе е хубаво ако има сонда в двора,пъхаш маркуча за час 2 и чакане с оръжие в ръка :lol:
GEORGI5959 - специалист
Отговора ми е за РУМ. Никъде не съм споменавал за някакъв газ. Върни се назад и прочети, става въпрос за пиратки и то за тези от 3 стотинки - най безобидните и безопасни но много ефективни.
NeoBoss - специалист
можеби трябва да пробваме някои от тези

http://vbox7.com/play:e9013972
housedoktor - майстор
Преди да опитвате с термоядрени взривове , газова атака с хлор пикрин и тем подобни апокалиптични методи , да попитам имате ли котка в къщата?.Моя котарак 4есто нарежда труповете на всички нашественици пред вратата.Къртици,мишки змии и т.н.

Тема "Помощ нападнаха ме къртици" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: