Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
GEORGI5959 - специалист
Съжалявам, че ти е прозвучало като негативна реакция. Не исках да обременявам с излишна информация колегите как и аз преди десетина години от пазара купих 8 бр. лозички от "екстра сортове"-десертни, според думите на бай мангал, плюс една бакшиш. Три години треперих над тях и накрая се оказа, че всички са "Каберне-совиньон", навярно откраднати при създаването на някой нов лозов масив. От тогава се възмущавам като видя такъв търговец на пазара и давам съвети наляво и надясно да се купува само от сигурни места.
EDI - майстор
Аз затова разсаждам асмите си от пръчки от лоза, на която съм видял и ял гроздето.Тогава пропуск няма. :lol:
klapan - напреднал
EDI написа:
Аз затова разсаждам асмите си от пръчки от лоза, на която съм видял и ял гроздето.Тогава пропуск няма. :lol:
И...да предположим,че ти нападне филоксерата кореновата система на лозичката...Какво правим ? Никой не е застрахован,струва ли си да загубиш години да я чакаш, а тя да загине,защото просто не е облагородена !?
EDI - майстор
Асмите, от които разсаждам са си моите, от тях си вземам материал.Първите ми пръчки бяха от асмите на дядо ми, който беше лозар - направих си две безсеменно.После сложих още два сорта десертно от проверени лозари, до сега проблем не съм имал.
klapan - напреднал
EDI написа:
Асмите, от които разсаждам са си моите, от тях си вземам материал... до сега проблем не съм имал.
В това е и същината на изискването за облагородяване на лозичките - никой не знае кога и как ще нападне филоксерата насажденията му - дали са пръчките от дядовите ти лози или в маточник за производство на лозички...Прочетете тук малко повече,тази гадинка изобщо не е за подценяване.
http://agrosaveti.com/agro/plant-protec ... ksera.html
EDI - майстор
До сега проблем не съм имал.
Преди време засадих семка от грозде и забравих за нея. Но тъй като в сандъчето съм засадила много цветя не съм сигурна дали това което расте е лоза или нещо друго. Пораснало е много голямо и листата наподобяват на лозови но не съм сигурна дали е лоза. Моля помагайте. Дайте съвет как да разбера дали е лоза или някакво друго растение.
MamaMy - майстор
И за да питаш трябваше да възкресиш 10 годишна тема? :lol: Случайно да си руса?
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
нед авг 16, 2020 11:19 pmMamaMy написа:
И за да питаш трябваше да възкресиш 10 годишна тема? :lol: Случайно да си руса?
Надявай се!

Тема "лоза от гроздова семка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: