Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
Johny - майстор
Отлична работа! Браво!
infomar
Вчера ходих на пазара в Плевен да търся лозички за засаждане. Е па по 6 лв. парчето и всичките които се предлагат са студоустойчиви, мана-устойчиви и дори устойчиви на трипер.... :-D
Кой е баламурник - продавача или купувача?
kapanec - специалист
Мойте ги купувах направо от института в Плевен и цената беше 2,80 и 3 лв за бройка
stonesour - специалист
Днес боднах 15 пръчки в 10 л. бутилки мин. вода.
На светло или на тъмно да ги държа?
krasigogo - специалист
stonesour написа:
Днес боднах 15 пръчки в 10 л. бутилки мин. вода.
На светло или на тъмно да ги държа?
Комшията ги държи в мазето, но им спира осветлението :yawinkle:
Напролет вади всичко на светло.
stonesour - специалист
март-април дали ще имат корени и ще са готови за засждане или да ги махам от бутилките чак другата есен?
за пръв път залагам, и ми е голям мерак да покарат поне 2-3 от 15-те, сортът не се предлага вкоренен на подложка на пазара в БГ и трябва да успея да ги захвана. :-D
EDI - майстор
По принцип в пясък се залага напролет, сега има опасност нищо да не се хване си мисля.
рулом - специалист
Това със сортовете, дето ги нямало на пазара, винаги ми е мязало на онова: дайте да заведеме кравата на комшията на бика, че му е убав х*я..... :-D
..по скромно мнение, от отскоро интересуващ се, "хващането от пръчка" винаги дава по-занижени резултати от лозата майка....и в крайна сметка се изражда до голема шума за асмалък...
.....ма може и да не съм прав....мое мнение...
EDI - майстор
Абе ,хващат се, и добре дават, моята в момента е от пръчка, на 17 години е и дава здраво, но не винаги се хващат добре и има риск от филоксера без дивата подложка.
stonesour - специалист
ако намериш вкоренен на подложка http://vinograd.info/sorta/bessemyannye ... istyi.html в бг интернета, плащам и черпя веднага.

преди седмица-две ме баламосваха в ИЛВ Плевен, че ще го продават тази есен, ама последно се оказа, че посадъчния материал бил кофти и нямало да го предлагат. не им повярвах, ама кво да правя.

украйна, русия, есть. ама и фтосертикат май трябва, т.е. греда.
намерих си резници и се надявам да имам успех.

за пръчките, дядо ми е боднал 5-6 августина преди 10 г., заповядай да видиш как раждат.

Тема "Устойчиви на студ сортове лози" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: