Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
LazarGanev - "Велик майстор"
Производителят препоръчва 1 1/2", как мога аз да ти гарантирам дали ще стане с 1"? Пробвай. Пък ако не стане сменяш помпата и ползваш същата тръба. Има помпи за 200лв, за 100лв и за 50лв
Йордан - специалист
Йордан написа:
Йордан написа:
LazarGanev написа:
Ами нали затова ти казах, че не може да се даде категоричен отговор. Ако сложиш помпата до реката ще е друго. Съвременните помпи смучат от 9 метра, качват на 45-50м и искат смукател 1". Ти само да опънеш смукателна тръба 1 1/2" с дължина 60м ще ти излезе по-скъпо отколкото да смениш помпата
Един цол пвц тръба е 1,20 - значи с 50-60 лв решавам въпроса с тръбата,а добра помпа на тази цена?
Така че 1" ако не пречи на помпата е добре за мен.
Максимум на какво разстояние от реката трябва да сложа помпата за да е добър ефекта.Знам че до самата река е най добре но не мога,няма как,трябва постоянно да я прибирам.На 10-15м може и да стане,но не знам дали ще е добър ефекта.
Martin.P - специалист
Моята помпа е Вило - http://www.onlinemashini.bg/pompa-samoz ... 03xem/7279
Монтирал съм я на бетонен постамент до сами оградната мрежа на дворното място, но вътре в него. Денивелацията до
вадата е около 4м., а смукателната тръба с дължина 12 м.
Дърпа си без проблеми. Смукателната ми тръба е с диаметър 40 мм., а след помпата 32мм.

За разстояние 50-60 м. и денивелация 4-5 мисля, че дори и с моята помпа няма да стане...
линейната дължина също оказва съпротивление и намалява максималната височина на засмукване.
Йордан - специалист
Martin.P написа:
Моята помпа е Вило - http://www.onlinemashini.bg/pompa-samoz ... 03xem/7279
Монтирал съм я на бетонен постамент до сами оградната мрежа на дворното място, но вътре в него. Денивелацията до
вадата е около 4м., а смукателната тръба с дължина 12 м.
Дърпа си без проблеми. Смукателната ми тръба е с диаметър 40 мм., а след помпата 32мм.

За разстояние 50-60 м. и денивелация 4-5 мисля, че дори и с моята помпа няма да стане...
линейната дължина също оказва съпротивление и намалява максималната височина на засмукване.
Като гледам твоята на входа и изхода е 1" ,а моята на входа е 1 1/2" а на изхода 1 1/4".На изхода ако сложа една тетка и изведа два маркуча по 1/2" дали няма да стане.
iivanov - майстор
Тревожи се дали ще докараш нещо до входа.
Йордан - специалист
iivanov написа:
Абе то до входа ще я докарам,ама до къде ще я закарам,дали ще я накарам да отиде на 50-60м от помпата,това е въпроса.
Йордан - специалист
Йордан написа:
iivanov написа:
Абе то до входа ще я докарам,ама до къде ще я закарам,дали ще я накарам да отиде на 50-60м от помпата,това е въпроса.
Последното до което стигнах:слагам помпата на 10-15м от реката,но почти на нивото на засмукване-т.с.копая шахта и смъквам помпата надолу до нивото на реката,предполагам че това ще най малкото съпротивление.На изхода слагам дългия 50-60м маркуч и поливам.Ако някой има различно мнение-да пише.
hidrazin - майстор
Колегата Krass с е е изказал правилно. Проблема винаги е смукателната страна. Хоризонтално може да тласкаш доста.
Там съпротивлението е само това на тръбата, ако нямаш денивелация( да качваш след изхода на помпата на високо).
:partyman:
Йордан - специалист
hidrazin написа:
Колегата Krass с е е изказал правилно. Проблема винаги е смукателната страна. Хоризонтално може да тласкаш доста.
Там съпротивлението е само това на тръбата, ако нямаш денивелация( да качваш след изхода на помпата на високо).
:partyman:
Изпускателния,маркуча за поливане ще има малка денивелация,от порядъка на 3-4м.Това дали ще окаже влияние.

Тема "Водна помпа Вида" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: