Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
Вискяр - напреднал
Аз отглеждам главно Гергана, Сандра не я харесвам толкова, макар мои съседи само нея да сеят. Последните години сея от дългоплодните и Саутерн Делайт - един японски хибрид, много приличащ на Гергана, на който чакам да ми свърши семето. Проблеми не съм забелязал от кръстосване.
Гергана я продавам в малко по-ранна и тънка форма. Цената, която вземам, ми надхвръля парите, които бих изкарал от по-едра краставица.
Ако се притеснявате от кръстосано опрашване - сейте само един сорт.
neno1881 - напреднал
Kiril8305 написа:
Относно въпроса ви за мотокултиватор вече съм дал мнение в друга тема ето линка да погледнете viewtopic.php?f=29&t=40037&start=20
те.
Киро, моля за мнение - за какви операции използваш мотоблока, който имаш?
Kiril8305 - специалист
neno1881 написа:
Kiril8305 написа:
Относно въпроса ви за мотокултиватор вече съм дал мнение в друга тема ето линка да погледнете viewtopic.php?f=29&t=40037&start=20
те.
Моля за извинение за закъснението.
Принципно , за фрезоване, окопаване, загърляне , вадене на картофи , заравяне на картофи при сеитба - тази година за пръв път заравях с него понеже се наложи да сея 3 декара картофи.Освен в градината го ползвам да си нося фуража за домашните любимци - това чудо дърпа до 1 тон товар.Както съм отбелязвал изключително съм доволен 12 кс. дизелов мотор с водно охлаждане , направо кърти това чудо , единствения му недостатък е , че трябва да се върви зад него.
Ако има нещо питайте.
iivanov - майстор
, единствения му недостатък е , че трябва да се върви зад него.
Ако се направи колесар със седалка и подходяща навесна система,проблема отпада.
Kiril8305 - специалист
iivanov написа:
, единствения му недостатък е , че трябва да се върви зад него.
Ако се направи колесар със седалка и подходяща навесна система,проблема отпада.
Не съм много убеден , но като ми остане време ще завърша ей такова чудо
http://www.youtube.com/watch?v=sC9cUjpf ... re=related не съм точно убеден дали ще отпадне точно проблема , но вече и без това съм го почнал.
докера - специалист
Така и така си започнал , защо не направиш направо това - http://www.youtube.com/watch?v=FECv55yN ... =endscreen
То си стана направо мини трактор с предно предаване ..... Само леко утежнение на предните колела за по-добро сцепление му трябва май .... :wink:
iivanov - майстор
Невата с това в угарта няма да се справи.Тези калеленца се заравят и стой та гледай сеир.На Кирето машината е доста по -солидна.
Kiril8305 - специалист
докера написа:
Така и така си започнал , защо не направиш направо това - http://www.youtube.com/watch?v=FECv55yN ... =endscreen
То си стана направо мини трактор с предно предаване ..... Само леко утежнение на предните колела за по-добро сцепление му трябва май .... :wink:
Не е точно така работата , дори и приспособлението което показах със линк към тубата да му направя , при вадене на картофи с 1 бр.браздир няма да успее да дърпа.Сажалявам , че нямам снимка на браздира с който вадих картофите , но при поливките се сбива доста почвата и вижда зор при ваденето.Сега си правих един не знам дали не съм показал снимка , лястовичка със стебло на което съм заварил арматури , за да стане решетка , но още не съм го пробвал да видя дали ще има разлика от стандартния браздир.
Поздрави!
neno1881 - напреднал
Kiril8305 написа:
neno1881 написа:
Kiril8305 написа:
те.
Моля за извинение за закъснението.
Принципно , за фрезоване, окопаване, загърляне , вадене на картофи , заравяне на картофи при сеитба - тази година за пръв път заравях с него понеже се наложи да сея 3 декара картофи.Освен в градината го ползвам да си нося фуража за домашните любимци - това чудо дърпа до 1 тон товар.Както съм отбелязвал изключително съм доволен 12 кс. дизелов мотор с водно охлаждане , направо кърти това чудо , единствения му недостатък е , че трябва да се върви зад него.
Ако има нещо питайте.
За времето, през което го притежаваш каква е подръжката Киро? Само гориво ли се изисква или има и друго?
Kiril8305 - специалист
За времето, през което го притежаваш каква е подръжката Киро? Само гориво ли се изисква или има и друго?[/quote]

Веднага след като го взех му смених маслото в кутията и на двигателя и му налях антифриз понеже бе с вода.Смених му ВСИЧКИТЕ 3 ремъка :lol: и до сега само нафтица и каране.Здрава машина е няма спор.
Вчера си култивирах 2 дка.краставици , иначе бая млатене щеше да пада с мотиката.

Тема "Отглеждане на зеленчуци в дворно място - 600 кв.м" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: