Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
iivanov - майстор
Доколкото знам мотичките се самозаточват.. :?
Stefan_62 - майстор
Имам едно кабелче отпред на фрезата и за толкова години така и не разбрах за какаво е :? Предполагам, че може да е за включване на датчик за отчитане на моточасовете, но не съм сигурен. Някой може ли да ме светне по въпроса.
Изображение
iivanov - майстор
Не казваш откъде идва.
Мисля ,че е за гасене с ръчката за газ.
Stefan_62 - майстор
Ами някъде от вътре идва трябва да я рзглобя малко за да разбера по-точно. Не мисля, че има нещо общо с ръчката за газта, доста е далече от нея, а и ръчката си работи и без него
:?
teon - специалист
...аз съм с Болгар МБ5...при мен мотиките се самозаточват...не съм ги пипал откак е станала фреза...при мен на д-л 'Бригс' има едно кабелче до самия карбуратор и наистина е за гасене на д-ла... когато върнеш докрай газта замасява и д-ла угасва...да не е нещо разкачен?...накой д-ли имат и датчик за маслото...
Stefan_62 - майстор
teon написа:
.. ..при мен на д-л 'Бригс' има едно кабелче до самия карбуратор и наистина е за гасене на д-ла... когато върнеш докрай газта замасява и д-ла угасва...да не е нещо разкачен?...накой д-ли имат и датчик за маслото...
Ами моят двигател също е "Бригс", но този кабел си е със шлауха изолиран и няма нищо общо със замасяване. Все едно е оставен да се включи нещо към него :? . Този е изведен отвън. Трябва да попитам в някой сервиз.
iivanov - майстор
Допри оголения кабел до корпуса и ако угасне, значи е за изключване.
koveslav - майстор
Кабела е за дистанционно гасене,според мен.Дава се на маса чрез ключ на кормилото или таблото на машината.
Stefan_62 - майстор
ОК, утре ще пробвам и ще докладвам :drinkers:
keymaker - специалист
Stefan_62 написа:
Седя и си мисля как да позаточа мотичките на фрезата :?, че гледам са се поизносили .Мисля да ги търна с малкият шлайф като използвам диск с шкурка, вие как ги точите или изобщо не се занимавате с това :?
-------------------------------------------------------------------------------
На русначето ''луч'' от 93-та до сега нито веднъж не съм ги точил ,а съм обръмчал огромно количество декари, придобили са сами един ръб подобен на ''конвекс'' ама с обло скосяване. Според мен това е излишна процедура ,в пръстта няма как да са като бръсначи. По разни стари книги и от стари хора съм прочел и запомнил,че мотика (и тия на фрезата са там) не се точи ,а се клепе(изковава). На моите мотички се вижда къде е зоната на коването, с машина е направено , но не е отнеман материал.

Тема "Градинска техника-проблеми и решения" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: