Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
angelfilev - специалист
iivanov написа:
Шъ гу пия.
Недей! :) Я ни обясни какво се прави с това!
iivanov - майстор
Начукай"защитно масло срещу измръзване"и виж,какво ще ти покаже гуглето.Досега не съм го ползвал,но ми се струва по-надеждно от"антифрост".В аптеката казаха,че го зареждат от 2 год и хората,които са го вземали пак вземат.
hidrazin - майстор
Абе аз съм доста бос в градинарството и ще взема да попитам. Намерих тъкан против слана. Евина ми се струва - 0,14лв квадрата. Та въпроса ми е ако бодна десетина корена домати за ранно производство ще ги спаси ли? Нямам оранжерия и всяка година доматите ми зреят късно. Ако е възможно кога е подходящото време за засаждане. Разбира се ще им направя палатка от тази тъкан. Едно парче 5х10 метра ще ми стигне.
http://mreji.stokibg.com/index.php?m=32 ... reji_id=66
Тъкан срещу слана Аgrivelo 17
:partyman:
докера - специалист
За спасяване - ще ги спаси , а и в разясненията в сайтовете пише , че създава условия и микроклимат за по-ранно развитие и плододаване ....Само ме притеснява това , че е водопропускливо и при евентуален студен дъжд дали няма да пострадат растенията :?
А иначе домати за ранно производство съм садил във вада , като направих в-у нея нещо като мини оранжерия .Набих няколко дъги арматура по бреговете на вадата и покрих с найлон , така че да се получи тунел с височина около 60-70см , за да има на къде да растът , и с ширината и дължината на вадата .
iivanov - майстор
ina84 написа:
Не вярвай толкова на прогнозата.Ще видиш след 3-4 дни друго ще прогнозират.
Абе разправям ви аз,ама не ви чуват главите.Още в 21,00 започна да побелява тревата.Т'ва да имаш връзка с кораба майка на извънземните е голяма работа. :-D
hidrazin - майстор
Де да знам ама прогнозите дето гледам поне за 48 часа напред си познават хората. Вчера у наше село имаше кукери и след обяд прехвърчаха снежинки. :) За следващите два дена за моето село:
Прикачен файл:
meteo.jpg
Ама май още не е свършило напълно. За 24.03. през нощта го дават да стигне 0 градуса след полунощ а на 26.03. още в началото на вечерта да падне под нулата и до сутринта да стигне до минус 2 и да не се вдигне през целия ден над нулата и леки прехвърчания на сняг 1-3мм. Дано не познаят този път.
iivanov - майстор
В 4,30 беше -5°,а в 5,30-6°.Дръвчетата ги пръсках предварително,а и по време на сланата със силиконовото масло.Даже им прикадявах.Но ми се струва,че и кючек да им изиграех,пак файда йок.

Прикачен файл

20130318_063726.jpg

Прикачен файл

20130318_063807.jpg
hidrazin - майстор
Лоша работа колега. Това в кой район е че е паднало до -6 ? :?
Опаа... Сега гледам за 27.03. - дават го преди обяд да падне до -8. :? Ба си. Отидоха си цъфналите дръвчета.
iivanov - майстор
Варненския край,Царевци.
Ако плодника е здрав има ли шанс да цъфне? :?
kabel96 - специалист
И тук две поредни сутрини е -6 но нашите за сега не са цъфнали.

Тема "слани" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: