Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
iivanov - майстор
Кожуха трябва да е херметически затворен,щот след няколко часа работа ще имаш не грес,а шлайфпаста.
kristi78 - специалист
Synthy написа:
А надеждността по-голяма ли е в сравнение с купена?

криси - редуктор и предавателният межънизъм, лопатките, управление, рамката за носеща конструкция, труд...
няма да е много скъпо повечето неща ще ги намеря на много ниска цена , самото рало и рамката ще ги направя от стари железа за управлението имам части а кожуха ще е херметичен
Synthy - специалист
Значи като го направиш, дай снимки тук да видим. На мен ще ми е много интересно какво си сглобил :)
kristi78 - специалист
добре ама няма да е много скоро и ако нещо ще питам
teon - специалист
...да опресня малко темата и да споделя една идея с колегата относно редуктора...както бях писал в по-горен пост, имах изработена фреза с този редуктор и дв-л от 'Балканче',която в последствие ми откраднаха...тогава бях в преговори за доставката на нов дв-л от мотоциклет 'Тула' или Вятка' от Съюза и започнах изработката на втори редуктор(снимките по-долу), който почти завърших... по пазара обаче се появиха фрези и замразих проекта понеже купих Болгар МБ 5...редуктора е изработен по чертежи от в. 'Направи сам' с малки промени главно по веригата и зъбните колела...също така на първия ми редуктор, долния вал от лагерите до двата края беше с изработен шестограм, докато на тоя- шестограма е само в двата края...може да и не е най-доброто, но редуктора е работещ и е проверен в практиката...предавателното число на моя редуктор е към две и нещо, три(не съм броил точно зъбите) и е за компановка с дв-л от мотоциклет поради наличната в него скоростна кутия...ако се ползва стандартен дв-л от фреза трябва да се мисли за допълнително намаляне на оборотите...
Прикачен файл:
Canon 005.jpg
Прикачен файл:
Canon 003.jpg лагерните тела на горния вал са подвижни,което позволява обтягане на веригата.точно там редуктора е незавършен.трябва да се заварят 2 шпилки за обтягане и да се изработи капачето за затваряне на редуктора отгоре...
Прикачен файл:
Canon 004.jpg
зъбното колело е от ангренажен механизъм...зегерите го фиксират аксиално на вала...
Canon 004.jpg (117.03 KиБ) Видяна 1858 пъти
Прикачен файл:
Canon 001.jpg зъбното колело на долния вал...
Прикачен файл:
Canon 002.jpg
лагерните капачки имат канал в който според автора се изрязва и се поставя кече плътно обгръщащо вала...по тоя начин се предотвратява проникването на прах(малко паянтово изглежда) но на практика не съм имал проблеми...лагерите също са прахозащитени...не е проблем обаче да се монтират семеринги при необходимост...
Canon 002.jpg (111.1 KиБ) Видяна 1858 пъти

Тема "самоделна фреза" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: