Колега, не е прооблем кой какво иска, нито какво до какво може да се доведе. Пише градина - ама какво има в нея е въпрос. Много от хората тук тепърва се учат и едно мнение че айкъна е аналог на каратето, без замисляне може да доведе до значителни щети на доверилия ти се читател.
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
ivanovbg
- майстор
37 мнения в "Борба с мравки?"
iivanov
- майстор
Тъй,тъй...Aко си ми следил мнениятa ще знaеш,че гледaм aктивното в-во,a не името.Освен товa съм върл фен нa спaзвaнето нa дозировки.AКО РЕШA дa ползвaм препaрaт несъздaден зa целтa,внимaтелно бих се отнесъл към дози и съотношения.A кaто говорим зa дози ме провокирaш дa пуснa темa.
gogata1987
- специалист
iivanov написа:Чакай малко.Не знам дали с ирония го пишеш или не, но горе долу точно това имах предвид. В първия пост по темата не се споменава нищо за пасища, месо, домати и прочее. Писах как аз съм си решил проблема с мравките.Какви домати, какво месо и мляко, какви пасища? Гогата иска да си пръсне ГРАДИНАТА С РАЙГРАСА срещу кърлежи.

ivanovbg
- майстор
Разбрах че гледаш активното вещество. То имена бол само за аспирина, та камо ли за отровите, които се продават
Няма да е лошо да пуснеш такава тема. Не всички са като теб, има и такива дето доста повърхностно гледат на нещата. Освен дозировката трябва да се гледа и за каква площ е предвидена съответната отрова. Лесно е да се каже 10литра р-р 0,02% но дали ще го изпръскаш на метър или километър е също толкова важно. Ще се радвам да науча нещо полезно
gogata1987, да не дава господ да забележиш

Няма да е лошо да пуснеш такава тема. Не всички са като теб, има и такива дето доста повърхностно гледат на нещата. Освен дозировката трябва да се гледа и за каква площ е предвидена съответната отрова. Лесно е да се каже 10литра р-р 0,02% но дали ще го изпръскаш на метър или километър е също толкова важно. Ще се радвам да науча нещо полезно

gogata1987, да не дава господ да забележиш

kopaiko
- специалист
Не знам защо като се пусне някоя тема почти винаги започват спорове и се отклоняваме от зададения въпрос.Благодаря на всички отзовали се.Не съм противник на мравките но като вляза в доматите да ги поливам се чуствам като в Мексиканска инквизиция,хапят гадовете.Пръсках с циперметрин ,за кърлежи може и да действа но на мойте мравки не.Пръсках с НУРЕЛЕ,същата работа.Като пръскам лозето слагам наред с фунгицидите и някаква отрова за акари и други твари и пробвам на мравките но нищо не ги сабаря.Имам чуството че препаратите са менте или много разредени.
ivanovbg
- майстор
Какви са тия марвки, аз също имам и не хапят. Сигурно много ти се ядосват че ги мориш и те познават по миризмата. Сложи си капково и няма да те хапят
Ако си прочел по горе ще ти стане ясно с какви отрови си пълниш доматите.Тези препарати се отмиват от водата и попиват в почвата. Оттам в корените и в твоя корем.
Мравки не се морят така.Те са милиони под земята, а с препаратите убиваш само малка част на повърхността. За да умориш мравуняк се слага отрова бавнодействаща в течна храна - мед примерно. Така мравките успяват да я внесат в мравуняка и хранят царицата и своите малки. После всички умират.

Ако си прочел по горе ще ти стане ясно с какви отрови си пълниш доматите.Тези препарати се отмиват от водата и попиват в почвата. Оттам в корените и в твоя корем.
Мравки не се морят така.Те са милиони под земята, а с препаратите убиваш само малка част на повърхността. За да умориш мравуняк се слага отрова бавнодействаща в течна храна - мед примерно. Така мравките успяват да я внесат в мравуняка и хранят царицата и своите малки. После всички умират.
ivanovbg
- майстор
Hidrazin, човека ще пръска градина с домати. Наясно ли си че същото съдържание го има в препаратите за растителна защита, но се употребява с 10 пъти по малка концентрация, като след това плодове и зеленчуци не трябва да се консумират 4-14 дни. С 10 пъти по голяма концентрация по пътя на логиката - 100-140 дена. Ще ги яде тези домати ...
iivanov
- майстор
По принцип пиретроидите не проникват в растенията, освен това с поливната вода концентрацията става пренебрежимо малка.Повече се притеснявам за почвената микрофлора.А мравките като намерят храна отделят феромони и правят "пътека".Според мен е целесъобразно да се напръска само"пътеката".
hidrazin
- майстор

Ами да ръси боракс из двора тогава. Поне него го използват като хранителна добавка. Много се плашокате от тая химия.

Другото ефикасно средство е нафтата. После като яде домати ще върви като дизел.

P.S. Гледам колегата iivanov ме е изпреварил за пиретроидите.

Тема "Борба с мравки?" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература