Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
ivanovbg - майстор
A торния червей калифорнийски ли е? Като чета описанието май разлика нямат.
Andri01 - майстор
Различават се по гражданството-едните са американчета-от Калифорния,другите са българчета-от Горно Нанадолнище и Левуново :-D
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
ivanovbg написа:
A торния червей калифорнийски ли е? Като чета описанието май разлика нямат.
Калифорнийският е торен
ivanovbg - майстор
Ми какво му е специалното тогава? Винаги си го е имало по торищата. За какво са ти легла и ... А биохумуса си е така наречената "прегоряла" тор, само че пресята :lol:
:partyman:
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
ivanovbg написа:
Ми какво му е специалното тогава? Винаги си го е имало по торищата. За какво са ти легла и ... А биохумуса си е така наречената "прегоряла" тор, само че пресята :lol:
:partyman:
Да бе прочел линка по-горе, много добре е написано, за лаици
gandonov - специалист
"... Червените калифорнийски червеи са селекция, получена по изкуствен път ..." - демек ГМО. :)

Един приятел им е фен и вече доста години ги развъжда. Но доколкото знам са много капризни: имали претенции към състава на компоста, живеят само на топло, не понасят нашата зима. Трябва да ги "завиваш" зимата, защото измръзват. ... абе щуротия.
Иначе били по-ефективни от нашенските дъждовни червеи: по-бързо се размножават и "обработвали" по-голям обем почва.

Пък и как звучи "биотор", а? Био, еко, без аспартам, холестерол, консерванти, овкусители и оцветители. И без Е-та!

Ама растенията надали ще направят разлика от какви точно червеи е компоста. :)
Andri01 - майстор
Първата зима ,като си взех малко,компоста/ той си е на земята направо/ го покрих с листа,към 20см. и отгоре един найлон. Но вече от 2-3г. нищо не покривам и все още си ги има тук-там,шарят си :).
Krass - майстор
Ето тук е заровено кучето.
:down2:
по-бързо се размножават и "обработвали" по-голям обем почва
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Krass написа:
Ето тук е заровено кучето.
:down2:
по-бързо се размножават и "обработвали" по-голям обем почва
И не бягат
gandonov - специалист
Krass пропускаш първата част от писанията ми - онази с дундуркането и зимните грижи за питомците.
Защото като не ги завиеш подходящо - напролет няма да има оцелели, няма кой да се размножава и т.н. ... и ще трябва да купуваш отново "разсад" на калифорнийски емигранти.

Мисля, че е удачно да се канят такива червени калифорнийски емигранти само ако има нужда от скоростно преобразуване на компоста в почва.
Иначе нека родните труженици да си вършат работата, без да им се меся в бизнеса. :)

Тема "Биотор от червен калифорнийски червей" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: