В редовете - окосената трева,около корените,над тръбата на капковото. Икономисваш мотиката
.

gnt69 написа:Малко не те разбрах - аз преди садене разхвърлям тор и фрезовам. След фрезоването котките потъват в почвата като в сняг. И "понеже негър много хитър", едната година пробвах да ползвам за садило стоманена консервена кутия, пръстта се изсипваше от нея преди да я вдигна - минах на варианта с мистрията забивам и отмествам, слагам кофичката и заривам.preslav написа: Разгледах няколко неща в нета - добра идея, която не знам как ще се държи в рохка почва, но опитът ще покаже.Поливаш преди садене и почвата няма да се свлича.
preslav написа: Малко не те разбрах - аз преди садене разхвърлям тор и фрезовам.Така правя и аз.
preslav написа: След фрезоването котките потъват в почвата като в сняг.Побеснявам на следващия ден като видя стъпки на кучета върху подравненото,никой не ми е крив ,че местото ми не е оградено.
preslav написа: И "понеже негър много хитър", едната година пробвах да ползвам за садило стоманена консервена кутия, пръстта се изсипваше от нея преди да я вдигна - минах на варианта с мистрията забивам и отмествам, слагам кофичката и заривам.Забеляза ли,че садилото е с форма на пресечен конус с малката основа отдолу.
preslav написа: Това, което Влакс е показал изобщо не ме събаря като цена за пробата, а ако не ми върши работа винаги има на кого да го подаря.Може да го подариш на някоя цветарка
preslav написа:По принцип съм отворен за всякакви идеи икономисващи време - примерно не съм решил окончателния вариант за премахването на колците за домати. Миналата година купих оградна мрежа с относително големи очи и я опънах между 3 кола за ред от 5 метра - получи се относително добре, но теловете на мрежата са малко по-тънки и се гъне при монтажа, искаше ми се нещо по-солидно, но не намерих по-дебела поцинкована.Мойте са 2 реда домати по 12 м дълги по 32 дупки/корена на ред и имам в двата края 2 циментови кола постоянни и 3 метални временни,три нива поцинкована тел.
preslav написа:Нали под мулчиращото фолио ще има и маркуч за капково. Поливаш преди садене и пръста няма да се свлича.gnt69 написа:Малко не те разбрах - аз преди садене разхвърлям тор и фрезовам. След фрезоването котките потъват в почвата като в сняг. И "понеже негър много хитър", едната година пробвах да ползвам за садило стоманена консервена кутия, пръстта се изсипваше от нея преди да я вдигна - минах на варианта с мистрията забивам и отмествам, слагам кофичката и заривам.preslav написа: Разгледах няколко неща в нета - добра идея, която не знам как ще се държи в рохка почва, но опитът ще покаже.Поливаш преди садене и почвата няма да се свлича.
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: