Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
rusko_k - напреднал
preslav написа:
rusko_k написа:

Трябва доста да пробивам и то стените, или маркуч през кухненски смесител и през прозореца, но пак нещо не ми се връзва да е така. В момента направихме опит с един разпръсквач от най обикновените - http://www.4um.bg/product/1372/gradinsk ... nenia.html, взет назаем от комшията :) достига до около 3 м радиус, като струята е висока около 2 м. Не съм наясно дали има разпръсквачи, които не постигат такава височина, но пък радиуса на разпръскване да е по - голям.
Мисля си, че ако е нещо по - читаво или на друг принцип може да достигне и по - голяма площ.
Имам три разпръсквача, два от тях са като перки, които се развъртат и при малко налягане на водата. Третият е от тези, които с чукане се преместват и може да се настройва зоната на поливане (а не в кръг), но иска налягане.
Едната от въртележките е много удачна защото е на шейна, а не на колче - слагаш в най-далечния ъгъл, а после само придърпваш маркуча. Ако се наложи да правя снимка ще трябва да почакаш, иначе е нещо подобно https://www.google.com/search?q=%D0%B2% ... evEM3MOgpM:
Сърдечно благодаря за препоръката именно и това беше същината на въпроса ми... Жив и здрав!
hidrazin - майстор
Виж и тази. Има ги по пазарите и струват 2-3 лева.
Преди мноооого години използвах две такива за поливане на 120 квадрата.
После ги подарих. Отнемаше ми няколко часа да полея тази площ.
Пръскачка статична
И не забравяй да сложиш някакъв филтър преди пръскачките от този модел.
Песъчинки попаднали вътре блокират въртенето - лично изпитано.
:partyman:
rusko_k - напреднал
hidrazin написа:
Виж и тази. Има ги по пазарите и струват 2-3 лева.
Преди мноооого години използвах две такива за поливане на 120 квадрата.
После ги подарих. Отнемаше ми няколко часа да полея тази площ.
Пръскачка статична
И не забравяй да сложиш някакъв филтър преди пръскачките от този модел.
Песъчинки попаднали вътре блокират въртенето - лично изпитано.
Благодаря :) Именно с такава опитвам в момента. Смятам обаче, че ако е от същия тип но с чупещи рамен, мога да намаля височината на струята за сметка на площа.
hidrazin - майстор
На тоя дето ти показах дюзите (онея трите оранжеви) се въртят и се наглася ъгъла на водните струи.
Ако са много нагоре (да пръска на високо) площта на поливане е малка.
Ако са много хоризонтални ефекта пак е същия - не може да пръска надалеч.
Оптимално при мен се получи на около 45 градуса (това по спомени от преди много години).
P.S. 300 квадрата са огромна площ за поливане с такива ... неща и то с липса на вода.
Сега ти е мерак. Ще ти мине...
rusko_k - напреднал
hidrazin написа:
На тоя дето ти показах дюзите (онея трите оранжеви) се въртят и се наглася ъгъла на водните струи.
Ако са много нагоре (да пръска на високо) площта на поливане е малка.
Ако са много хоризонтални ефекта пак е същия - не може да пръска надалеч.
Оптимално при мен се получи на около 45 градуса (това по спомени от преди много години).
P.S. 300 квадрата са огромна площ за поливане с такива ... неща и то с липса на вода.
Сега ти е мерак. Ще ти мине...
Сигурно си прав ...ама всичко с времето си :)
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
rusko_k написа:
....
Може би наистина нямам право...а за проблема с налягането да има проблем и то в цялото населено място.
То може да е стара тръбната инсталация на населеното място и нарочно да са намалили налягането, да няма повреди. А вода да си има...

Тема "Разпръсквач за тревни площи" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: