Спиш , Трифонов , спиш ! И не е , като да не бе поканен .
И що си траеш , че гледаш смокини ? Човек по нашия край две смокини за цяр не може да купи .

вт дек 04, 2018 7:21 pmТрифон П.Трифонов написа:Трифоне,я ми обясни на прост език какви са тези Първа варка,втора варка,че туй нещо не го разбрах.Наздраве.вт дек 04, 2018 7:12 pmvlax написа:На първа варка 400млл.вт дек 04, 2018 6:41 pmТрифон П.Трифонов написа: Преди да си купя колоната,Наздраве.
Наздраве на майстори и пиячи!
Я кажи като имаш колона,колко първак отделяш?
![]()
На втора варка 1л.
Това е на 100 л материал и за леките фракции.
ср дек 05, 2018 9:23 amvrangelov написа: Когато се варят джибрите, при нас му викат "варене". Ако тази ракия се разреди с вода и се сложи да се свари отново, на това му се вика "преварка". Също се казва "пека" и "препичам" ракия. Трябва това да са "първа варка" и "втора варка".Добре,защо при преварката се изхвърля 1литър?нали уж е по чиста .
Времето, което дава @Трифон П.Трифонов ми се струва ужасно много, но явно и мен ме претупват набързо. Не съм засичал точно, но ако правя преварка, е възможно общо с варенето да е 9 часа.
Веднъж си занесох термометър и казанджията си помисли, че го бъзикам нещо.
Поздрави
ПП: Изпревариха ме.
нед дек 02, 2018 8:39 pmvlax написа: IMG_20181201_130204.jpgВлакси, колкото и да ни ма кефиш, от четенето до тука, гледам табиетлия си (ни моа са меря с тебе), та викам да споделя.
Вчера свърших тази работа,че ми беше гайле.Гроздова.Казват,че не трябва материала да се оставя за пролетта.А бе КОЛОНАТА си е колона,аламбика ряпа да яде като качество и количество.![]()
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: