Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
hidrazin - майстор
чет дек 03, 2020 4:34 pmBLUEPUPIL написа:
После от ЖП гарата прекарват
частни стълбове с кабели, дето носят трифазен ток.
Електромера го пазя за спомен АЕG.
Това с кабелите коя година? Горе-долу.
Дай снимки на електромера. Хубави.
:partyman:
BLUEPUPIL - майстор
Всичко е немско, следователно би трябвало
да са 30-те години. Двигателите с помпите
(плосък ремък-каиш) и маркучите ги бастисаха
комунягите. Някаде в един 40 футов контейнер
са електромера и един сравнително малък трифазен
двигател Siеmens, дето въртеше помпата на двора 2.5 цола.
Двигателят е купуван по време на войната.
vlax - майстор
ky-kyy остави тези картофи,ами кажи като спец какво да правя ,че една беда ме сполетя.Оставих виното за 10 дни без надзор,ходих да се къпя в минерална вода и като се връщам :shock: то почнало да цветясва.Трябва по най-бързия начин да го варя за ракия ,ама казаните заети,чак другата неделя.Да му фъргам ли нещо за стабилизация да изтрае още една седмица до варенето?Имам регистрация в ракията.ком,но те там го дават много научно и философски и не съм питал.Сода до 100 г на 100 л ще приготвя. :knuddel:
ky-kyy - майстор
пет дек 04, 2020 4:35 pmvlax написа:
ky-kyy остави тези картофи,ами кажи като спец какво да правя ,че една беда ме сполетя.Оставих виното за 10 дни без надзор,ходих да се къпя в минерална вода и като се връщам :shock: то почнало да цветясва.Трябва по най-бързия начин да го варя за ракия ,ама казаните заети,чак другата неделя.Да му фъргам ли нещо за стабилизация да изтрае още една седмица до варенето?Имам регистрация в ракията.ком,но те там го дават много научно и философски и не съм питал.Сода до 100 г на 100 л ще приготвя. :knuddel:
Ако се е вкиснало, хич недей си хаби дървата, че и времето.....
Чувал съм, по казанджийниците, как го пресичали, как на 10 кила матрял пакет сода, че с прясно мляко ли нещеш....но аз лично, нито някой на който може да се има доверие, не съм пробвал...
Докато на няколко пъти съм бил свидетел, как от оцет, изкарват една мътна вода, на мирис и на вкус, като ацетон....
vlax - майстор
Казах само за първи признаци,не че се е вкиснало. :-D
Въпроса не е да се създаде нещо за напиване, а нещо на което да се наслаждаваме напивайки се.
ky-kyy - майстор
пет дек 04, 2020 6:21 pmvlax написа:
Казах само за първи признаци,не че се е вкиснало. :-D
Въпроса не е да се създаде нещо за напиване, а нещо на което да се наслаждаваме напивайки се.
Ами то, след 3-тата чаша, кой усеща кво пие :lol:
vlax - майстор
пет дек 04, 2020 6:28 pmky-kyy написа:
Ами то, след 3-тата чаша, кой усеща кво пие :lol:
...... и всички жени стават еднакво красиви.
ky-kyy - майстор
пет дек 04, 2020 6:31 pmvlax написа:

...... и всички жени стават еднакво красиви.
Без да искам да обидя някоя дама, ама.....има някои, дето си искат доста повече пиене, за да станат красиви....Комичното в мази ситуация е, че след толкова изпит алкохол, не се и сещам, за какво ми е притрябвало жена, па била тя и красива..... :lol:
hidrazin - майстор
пет дек 04, 2020 6:21 pmvlax написа:
...нещо на което да се наслаждаваме напивайки се...
Едва ли ще е чак наслаждаване... но все пак нещо може да се направи за да се спаси. Донякъде.
Веднага изваждане на колкото може да се извади без да се прехвърли в новия съд нищо от цветясването.
Демек се точи бавно от долната страна докато ципата наближи крана/канелката.
Или с маркуч/шлаух който бодваш до дъното без да разбъркаш ципата и пак точиш колкото е възможно.
Новия съд опушен със серни ленти и след прехвърлянето добавяне на серниста киселина.
Содата после, при зареждането на казана. Слагаш сода пакетче по пакетче и бъркаш.
Спираш да слагаш когато спре да реагира - да прави мехурчета.
Да не те притеснява количеството на содата. Тя няма да мине през лулата, нито ще промени вкуса на продукта.
P.S.Не знам какво се филмират в ракията.ком но от цветясало вино пак може да се спаси и направи вино.
Но в домашни условия е малко ... не за всеки.
Първо се прекарва през стерилизиращи филтри (0,3-0,65 микрона).
После се измерва колко алкохол не са успели да изядат гадовете и се смесва с друго, силно вино за да се вдигне градуса.
Веднага следва бутилиране и пастьоризация на бутилките за 10-15 минути при 60 градуса.
Останалото е бабини деветини...

Тема "Кога се вадят картофите и с какъв инструмент..." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: