Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
zz_stefanov - майстор
Мулчирането не е просто оставяне на тревата по терена, а нейното надробяване наситно така, че да не се налага да се изнася и да не обеднява почвата.
dragozow - майстор
ср юни 19, 2024 6:11 amТрифон П.Трифонов написа:
ср юни 19, 2024 5:54 amtorbalan написа:
hidrazin написа:
...
Боклука СЕ ИЗХВЪРЛЯ за са имате добра трева. :)
:partyman:
Хидра, ти косачка робот виждал ли си да изхвърля окосената трева? Или роботите не са съвместими с добре поддържана трева?
"Недостатъци на роботите косачки

-Косачките-роботи нямат прикрепени торби, така че те ще оставят след себе си окосена трева, която може също да предпочетете да почистите след това."
https://www.choice.com.au/outdoor/garde ... lawnmowers
Някои имат, от следващия месец ще продаваме Mammotion Yuka.
Svetoslavoff1 - майстор
Нещата са "според зависи". Ако имам 100-ина м2 за косене и с ножичка бих ги подстригвал :) Но както е при мен да кося близо декар, забрави да събирам тревата. Може би понякога само най-близо до къщето, че да не мете жената след мен. Всичко се изхвърля в момента на косене или странично, или назад и встрани(без торба).
За 20 и кусур години тревицата си е в много добро състояние. С новата косачка, която има самоход пробвах в началото и режим мулчиране. Не знам дали е недостатък на конкретния модел, но дребошляка използва всеки микроскопичен луфт между капака на ремъчната предавка и корпуса и се наблъсква върху ремъчните шайбии по някое си време "хвърля" ремъка. След това спрях да ползвам режим мулчиране и последните пъти самохода работи нормално.

Тема "Какво се има предвид под мулчиране, когато стане дума за косачка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: