Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
To&To - специалист
съб апр 19, 2025 10:20 pmhidrazin написа:
съб апр 19, 2025 9:14 pmTo&To написа:
Съгласен съм, че една техника не е само двигател, но тези които слагат хубавите двигатели слагат и по-качествени компоненти като цяло. Маркова техника с хубав мотор е по висок клас както цяло, отколкото с посредствен. За това е и по-скъпа.
Марковата техника е по-скъпа заради името/бранда/марката... (както и писа)
Иначе всичката тая техника се прави в Китай.
И ако не е произведена в Китай, то значи е МЕНТЕ. И това е от десетилетия.
:partyman:
P.S. Нашия ЕС нищо не произвежда от години. Няма и ресурси да произвежда. В ЕС е тотал щета.
Малко по-добре е в САЩ. Имат някакви ресурси (малки, но имат).
Проблема им е че няма кой и къде да произвежда - масово всичко е изнесено в ... КИТАЙ.
Нямам нищо против китайската техника. Даже я предпочитам пред марковата ребрандирана. Жалко наистина, че в ЕС нищо не се произвежда. Всичко стана много комерсиално и маркетингово понеже си "надделяхме на масрафа" и станахме големи потребители. От друга страна пък благодарение на Китай всеки има хубав телевизор, комп, телефон и т.н. Вече във всяка къща има тример, помпа, резачка че дори и култиватор и мото блок. Иначе щяхме да попушваме настрани и да цъкаме с език. Виждам, че все повече се подобрява качеството на добрите китайски брандове. Лека полека ще превземат и малкото професионални брандове останали за сега от EU, USA и Japan. Сами сме си виновни. Та по темата - лично аз имам няколко качествени професионални машини (останали от баща ми бог да го прости), които поддържам и им се кефя, но избягвам да ги ползвам душмански и постоянно. Използвам новозакупени "маркови" и не, повечето които са сглобени в Китай за домашни любителски, но доста натоварено нужди. Смятам, че човек с прилични технически умения за дребен ремонт, поддръжка и експлоатация няма проблем с тях. Отделно, че части за тях има вече в много сайтове, Али Баба, и Алиекспрес. За такъв тип техника повечето сервизи пазаруват от там. Вече пристигат сравнително бързо. Последно си взех старт-стоп ключ за бетонобъркачка който дойде за 10 дена на 6 пъти по ниска цена от "официален" сервиз при който ми обявиха 30 дена за доставка. За професионална техника с която човек си вади хляба и ползва ежедневно съм съгласен, че трябва да има сигурен сервиз с налични резервни части.
Весели празници!
hidrazin - майстор
нед апр 20, 2025 10:18 pmTo&To написа:
Жалко наистина, че в ЕС нищо не се произвежда.
Сами сме си виновни.
За първото - да, така е.
Ама за второто - кои ние сме си виновни? Няма такова нещо. Ние за ЕС сме последната дупка на кавала.
За да ни приемат в ЕС трябваше да си затворим маса производства - за да не правим конкуренция на "западните" производители.
В същото време самите западни производители си изнесоха производството/заводите в Китай. Ясно защо....
Сега - голям рев... Каквото са НИ НАДРОБИЛИ, това и ще сърбаме.
:partyman:
Gerald - помощник
Здравейте, за да не отварям нова тема - някой знае ли в района на София къде поправят бензинови косачки. Китайче, работи, но оборотите са много високи и дърпа силно напред, постоянно трябва да се боря и буксува. Свещи и филтър са изчистени (колкото можах)

Тема "Избор на моторна косачка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: