Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
kr1100 - майстор
съб мар 15, 2025 12:27 pmТрифон П.Трифонов написа:
...Досега, фреза или култиватор, без кран на горивото не съм виждал.
Това е май само за китайските боклуци.
Брикс и Стрейтън 3,5 / вертикален вал/и 5 / с 2 вала - преден и заден ход/катърски сили нямат кран за гориво
съб мар 15, 2025 5:12 pmkr1100 написа:
...Досега, фреза или култиватор, без кран на горивото не съм виждал.
Това е май само за китайските боклуци.
Брикс и Стрейтън 3,5 / вертикален вал/и 5 / с 2 вала - преден и заден ход/катърски сили нямат кран за гориво
Автоматичен, на вакуум поне?
Коментираната сякаш е китайка?!
Моторните агрегати в службата, де що е Хонда, все е с кранче.
hidrazin - майстор
съб мар 15, 2025 5:48 amТрифон П.Трифонов написа:
... недей да се харчиш излишно...
Хидра, не се харчи по модерни и скъпи думички за разни фАлкилатбензини! Звучи с аромат на Кореком, но само толкова.
Е стига ми прави сметка на кинтите... Харчене, харчене, колко да е харчене?
По 3-3,5 кинта на литър за бензин без БИО-МИО простотии харчене ли му викаш?
То на година едва ли използвам повече от 10 литра ... Ама вредата от биодобавките за мен е пределно ясна.
Досега, фреза или култиватор, без кран на горивото не съм виждал. Може да има.
Всичките ми бензинови косачки за трева които съм имал НЯМАТ кран от Балканче 50 кубика. :-D
По спомен и фрезичката ми няма кран. Сигурно на 90% ама за да не излъжа, ще погледна и ще пиша.

Онова със спринцовката - не съм доктор и при мен не е опция.
Циркът е по-голям отколкото да сменя старото с ново гориво.
При теб е едно. При други не е задължително да е същото.
:partyman:
Със сигурност цирка със смяна на горивото е по голям, вервай, а на въпреки или нАчреко мое да си пишем до края на темата, хахааа! Две крилати гайки. Едната освобождава капака, другата филтъра.
Косите и резачките са в друга тема.
...Досега, фреза или култиватор, без кран на горивото не съм виждал. Може да има....

пп. Някой забеляза ли проблема, който изисква квалифицирана манипулация?
Допускам нещо и нищо не твърдя. За проблема помощ от никъде- какви колеги само!!!

Най-удобно е, да се изгори всичкия бензин. При добро планиране, случвало се е да повторя десетина квадрата. Обикновено забравям за това.
kapeto - помощник
пет мар 14, 2025 5:24 pmТрифон П.Трифонов написа:
Щом карбуратора не е сменен, причина за богатата смес е единствено високото ниво на бензина в поплавковата камера.
Вече писах веднъж - проверете правилно ли функционира иглата!
Обикновено с отвиването на един болт се сваля капака на камерата. Остава един гол поплавък да виси, а на него е закачена иглата. При повдигане на поплавъка, трябва да ограничи притока на гориво.
Проверката да е внимателна, за да не се промени настройката на нивото!
Самият канал може да се продуха, в едно с горивопровода, при демонтиране на поплавъка и самата игла.
Разглобих карбуратора, но всичко си изглеждаше добре свалих поплавака и иглата и ги почистих. Почистих и резервоара и филтъра и сложих нов бензин.
След това при зглобяването видях, че се е сцепил маркуча за въздуха и го смених с подобен. Запали я пробвах я малко и нямаше проблем, най вероятно е било от него ще видим после.
Имам едно питане дали на тази фреза може да се сложат колела и плуг за оране?
Може, но....
От орането не очаквай да останеш доволен! Ще трябва да мислиш сериозно утежняване на теглото.
kapeto - помощник
нед мар 23, 2025 6:15 pmТрифон П.Трифонов написа:
Може, но....
От орането не очаквай да останеш доволен! Ще трябва да мислиш сериозно утежняване на теглото.
Тя мощтноста за оране има ли я. Самата машина ли е лека?
Най малкото, ако не може да оре, да прави бразди за садене.
Николов Н. - специалист
нед мар 16, 2025 7:27 amТрифон П.Трифонов написа:
Косите и резачките са в друга тема.
пп. Някой забеляза ли проблема, който изисква квалифицирана манипулация?
Допускам нещо и нищо не твърдя. За проблема помощ от никъде- какви колеги само!!!
И какво "допускаш" и...какво "не твърдиш".
Или е като "залипсващ", "ваканцувам", "преценя"-все тъпотии, ама са поне в НС. Сбъркан български език от 6-ти клас. :lol:
нед мар 23, 2025 8:10 pmkapeto написа:
нед мар 23, 2025 6:15 pmТрифон П.Трифонов написа:
Може, но....
Тя мощтноста за оране има ли я. Самата машина ли е лека?
Най малкото, ако не може да оре, да прави бразди за садене.
Зависи почвата каква ти е.
По нашенско е песъчлива, лека почва. Призмичката ми е още по лека от твоята фреза. Купих плуг и един комплект тежести за металните колела. Не е достатъчно, трябват още тежести. Мощност има.
Бразденето е на обработена вече почва, което мисля вече да не е проблем.
нед мар 23, 2025 8:12 pmНиколов Н. написа:

Или е като "залипсващ", "ваканцувам", "преценя"-все тъпотии, ама са поне в НС. Сбъркан български език от 6-ти клас. :lol:
ЗдравейтИ, г-н хейтър!
Безполезен трол!!!
Нали беше нещо учил двигатели? Би могъл да забележиш проблем в работата на моторчето, нали?
Сподели как да го реша!
Virtex - майстор
нед мар 23, 2025 8:12 pmНиколов Н. написа:
Ако двамата имате някакъв проблем от други места, може да не го прехвърлате тук :)

Заяждания и "злобни" подхвърляния е желателно да няма.

Тема "Мотофреза MTD цапа свеща." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: