Иначе Хидра няма как да станат и твоите идеи поради особеностите на покрива. Стрехата минава ниско над парапета и виси на 60см над терасата от западната страна. Там изобщо няма да стигна стената. Цялата конструкция ще е вдигната над парапета поне едно 40см. за да излезе над керемидите в края. От другата страна надстърча извън терасата което е хубаво зимата да не навява. Основният ми проблем вече не е конструкцията, а профилите. Тези перфорираните излизат леко златни. Не са чак толкова универсални и хубави за мен за да хвърля за тях пари колкото струват панелите. Започвам да трупам по малко материалите и останалото ще изграждам в процеса на работа. Благодаря ви за идеите! Бяхте ми много полезни! Ако излезе още нещо ще питам.
пон май 11, 2026 11:19 pmgogo7777 написа: Врата има, а дали има стенаСъвсем правилен въпрос. Стена няма. Покрай вратата има иззидана с тухли по една колонка, а над вратата са директно керемидите. Сега ще погледна Гугъл какви снимки има и ако излезе някоя читава ще ви я пратя.![]()
![]()
ПП Извинявай Гого, че ти узурпирах темата. Ако искаш ще помоля модератора да отдели моят "фотоволтаичен навес за тераса". Писах в твоята тема за барачката защото ти спомена, че собственика иска панели на покрива. Между другото открих, че се продават и фотосоларни керемиди. За нов покрив си е решение. Пропускаш всякакви допълнителни конструкции и монтажи. Всяко излизане на покрива неминуемо води до щети по керемидите.