• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 13
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
Master_Kenobi - V.I.P.
hygro написа:
Според мен достатъчна защита е в инсталацията да няма "мъртви" обеми, където да застоява вода и преди пускане целият обем обилно да се промива, но подобна препоръка не е "идиотоустойчива" и не би трябвало да се прилага...
Хм, то ясно, че ще е така, ама...

И какво ни пази тогава легионелите да плъзнат и по водопровода?! Има резервори, има скапани тръби и фитинги, има бойлери, които не се ползват с месеци и после се пуска вода от тях...
Или аз нещо не съм разбрал за тая зараза. :?
hygro - майстор
При така описаната от теб ситуация, легионелите почти със сигурност се развиват. Разликата е, че те са относително безопасни при поглъщане, но опасни при ВДИШВАНЕ... Затова и не сме свикнали да се пазим особено от тях - прекалено рядко се случва да вдишваме водна мъгла.
Master_Kenobi - V.I.P.
Аха, разбирам. Но това "относително безопасни при поглъщане" никак не ме успокоява. :? Хлорирането никак ли не им влияе?
XpacTa - специалист
Master_Kenobi написа:
Мислех си за пръскалките на битовите прапарати за почистване или подобни?
Еми и в тази насока бях намерил нещо из интернет - даже тръгнах да го изпълнявам, ама се оказа че нещо в България не съвпадат нещата:
http://www.grynx.com/projects/building- ... ng-system/

Колкото за кит-чето - сега се опитвам да го издиря, ама грам идея нямам как точно съм търсил тогава. Сега успявам да намеря само разни за оранжерии, които предполагам че не разпрашават достатъчно водата.
Master_Kenobi - V.I.P.
Мисля си, че ако се ползва минерална вода от бутилка :cool: легионелите няма да се развиват. И перфактно промиване всеки ден разбира се с някакъв дезинфектант. Май една туба от 10 л ще е достътъчна за ден за 4-5 дюзи. Как мислите?
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Master_Kenobi написа:
Мисля си, че ако се ползва минерална вода от бутилка :cool: легионелите няма да се развиват. И перфактно промиване всеки ден разбира се с някакъв дезинфектант. Май една туба от 10 л ще е достътъчна за ден за 4-5 дюзи. Как мислите?
Те това е абсоютното "женско" мнение. Даже завършва с "Как мислите?" :-D :-D :-D
Master_Kenobi - V.I.P.
Е, и?! Нещо по същество не можа ли да измъдриш? :shock: Или просто заяжданки за по-интересно!
Master_Kenobi - V.I.P.
Като гледам кви жеги ни чакат в следващите дни, тая тема става все по-актуална. :shock:

hygro, какво ще кажеш за последната ми идея? :)
CARRION - специалист
Master_Kenobi Нашите дюзи имат разход 2 л/ч.
И още нещо, как мислите тези "легионели" да се развият в проточна - отворена система която работи под налягане :? :?[/i]
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 13

Тема "Направа на система за водна мъгла" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: