• 1
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 93
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
Krass - майстор
iivanov - майстор
Вчера пробвах попарено жито с би 58 срещу попово прасе.Ефекта е убийствен. :axe:
forski - специалист
Колеги, имам един въпрос, миналата есен си засадих разни дръвчета и сега са избили клонки по-цялата им дължина.Проблем ли ще е ако ги премахна сега, или да изчакам до началото на март догодина? Понеже съм чел че подрязването на овошките се извършва рано на пролет преди да е тръгнало движението на соковете!
teon - специалист
...чисти ги...оставяй само това което искаш да расте нагоре...
iivanov - майстор
Сланата ме удари лошо, но успях да вкуся сливите vr 16.

Прикачен файл

IMG_20130706_223835.jpg
hidrazin - майстор
Аз тази година не се разминах без жертви. Това е М-15 - вишнап. Почервеняха му листата и то тръгна от вътре на вън както се вижда и на снимката. Пръскано е както и другите дръвчета. Оня мъник зад него е от същия модел. Намам си на идея от какво може да е. :?
Прикачен файл:
PICT0283.JPG
Второто е дюлята. Тази година реших да я поразредя и прочистя короната. Дълги години все нямаше време. Само дето нещо я хвана и нея. Според мен е това. :?
http://agronet.bg/agro/plant-protection ... iulia.html
Прикачен файл:
PICT0282.JPG
:partyman:
iivanov - майстор
Прибирам картофите.Сорта е"марабел"и го сея за трети сезон, като първия сезон беше със сертифициран материал, 1 клас.Сея ги сравнително късно, без рътене, за избягване на късните слани.Сял съм ги сравнително дълбоко, без последващо гърлене.Без тор.Пръскал съм ги два пъти с верита ВГ и дантоп, за мана и колорадски бръмбар. Поливката е една, обилно и след цъфтеж.Ако цената е добра и жената разреши, ще събера парички за едно инверторно електроженче.

Прикачен файл

IMG_20130809_143346.jpg
Stefan_62 - майстор
Я да раздвижа малко темата, че гледам от август нещо е прашасала :lol:. Какво става земеделци зазимихте ли вече градините? Иво по кое време /кой месец/ сееш картофите, че се замислям догодина да насадя и аз някой ред за проба. :drinkers:
iivanov - майстор
Нищо не съм зазимявал, само конструкцията за доматите съм разглобил и прибрал.Всъщност имам още зеле неприбрано.Няма и да ора.Преди сеитба ще ударя една фреза и толкова.А картофите ги сея в средата на април.
Stefan_62 - майстор
Е аз вече нямам какво да прибирам и фрезовах мястото за зеленчуците, след което насях половин кг. грах по края на площа за догодина. В оранжерията засадих лук, чесън, салата и репички и от там очаквам първата реколта от зеленчуци :lol:
  • 1
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 93

Тема "Кой как се грижи за овощните и зеленчуковите градини" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: