imegogo написа:здравейте при мен е факт първата повреда,протече левият семеринг на оста на редуктора за информация семернгите са специализиране или поне така ми отговориха в няколко магазина за семеринги за щастие във вносителите на машните и по-големите сервизи и магазини се намират стоейки зад кормилото левият е по-големият и струва 15-16лв,а десния е по-малък и струва 12 лвСемеринг на полуоска на фреза протича или от луфтове в лагери или гнездата им, или от замърсявания-треви,канапи и т.н. намотани на оста и напрегнали самеринга отвън. Кухите оси на фрезовите органи би трябвало завършват с едни предпазни чашки,които да не позволяват достъп на такива неща до семерингите,но понякога се случва.Обикновено за износване не става въпрос,защото при тези бавни обороти,докато се износи семеринг....Понякога такава лоша шега може да ни изиграе и по-сериозна и понабъбнала ръжда по полуоската след зимния престой.
като ми остане време ще ги снимам
п.п маслото което източих от редуктора беше пълно със стружки според мен това е от разработването на металните части,моят съвет е да го подмените профилактично казаха ми,че събира 0.900 мл маслото е EP 90 струва 4-5 лв/л наливно