• 1
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 116
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
Stefan_62 - майстор
iivanov написа:
Малки ли им викаш на 8000 об/мин.? :?
Абе така си е Иво, ама колко време ги поддържаш тези мах. обороти по време на косене. Както казва колегата "lov" - "Останалото със супер рекламираните специални греси си е повече маркетингов трик". Както и новите синтетични двутактови масла дето ги рекламират. Всичко е мижай да те лажим, да ти вземат паричките.
Георги Иванов(алцек) - специалист
Да Стефко,ЛТ 2Т е масло за двутактови двигатели родно производство.Винаги слагам масло колкото е посочил производителя.Първата коса си смени звука и аз я отворих,лагерчето на биелата беше нащърбено,явно е повлякло от температурата.Слагах ЛТ 2Т,на другата коса не си позволих този лукс и си купих масло на Хускварна. А колкото до греста която се ползва за редуктора -каквато има,важното е да е смазано.

Извинявам се за спама.
Преди 10-ти ноември 1989 г.си бях купил Волга ГАЗ 21.Купих я от Партията в Русе.Карах я около година и нещо и реших да долея масло на скоростната кутия.Качих я на канал ,развих пробката и не потече нищо.Отворих капачето и какво да видя,цялата кутия натъпкана със обикновена грес.Как е вървяла така не знам?
Илчо Илиев - майстор
Благодаря ви за пожеланията Приятели!!!
Иво, молибденовия бисулфид е молибденова смазка/грес, такава се използва на каретата на колите, аз като сменях маншон, в комплекта имаше и тубичка с такава смазка...
Такава високо оборотна грес (бяла на цвят)май имам, но тая молибденовата си е малко скъпа-85 гр 7-8 лв..
Абе утре ще видя по магазините дали има и дали ще ми хареса цената...и накрая ще я натъпча с каквото има...
Гоше аз ползвам само масло на Хускварна...едно кат мастило, на 9-10 лв/л, наливно,а ЛТ-то даже на двутактовите мотопеди вече не го ползват, но на времето си беше най-доброто...
Сложили една книжка, но на а'мрикански,а аз хич не го зная,а по картините чат-пат се поразбира кое как е..
Иначе е голям кютюк, тежи кат умрял циганин,ама поне самара е стабилен....
Утре, ако спре потопа ще я пробваме...
iivanov - майстор
У дома имам една литиева и я дават до +130º, но за умеренонатоварени лагери.Аз и затова сложих от нея, щото няма да се разтече като сопол.Визирам оная кафявата, на калциева основа.
Stefan_62 - майстор
Илчо Илиев написа:
Сложили една книжка, но на а'мрикански,а аз хич не го зная,а по картините чат-пат се поразбира кое как е..
Илчо, я кажи поне какава марка е и модел, пък може и да открием някое ръководство на български в нета :? :drinkers:
lov - майстор
алцек написа:
.............Качих я на канал ,развих пробката и не потече нищо.Отворих капачето и какво да видя,цялата кутия натъпкана със обикновена грес.Как е вървяла така не знам?
То това и на запорожеца си беше класика в жанра :x . Като знам механиците в фабриката дето бачках преди колко адски смеси тъпчеха по разни трансмисии защото валовете износени и никакви смени на семерини не помагаха. И те на пук на инжинерната мисъл и на всякакви други предписания с какво да се смазва и на колко време да им се сменя маслото продължаваха да бачкат че даже и по добре. Та от тая практическа гледна точка написах по горе важното е да има нещо да маже.

Иначе се стига до куриоза 'аз не знам какво слагам, но не е какво да е'.
Илчо Илиев - майстор
И така...
Сборихме се с китаеца, който се оказа безименен, но мача мина 1:0 за мен ...за сега,е има малки фалове ,но се надявам да се разберем....
Като се изключат основните китайски номера,като превъртащи болтове, заоблени шестограми и мека пластмаса, другото е в рамките на нормалното...
кордовата кратуна нещо не е както трябва, кордата не излиза и след като пробвахме как реже камъни и дебели издънки, кордата изчезна...
Отворих кратуната и.....кордата залепнала и с доста зор я разлепих,но пак не излиза сама,а и ролката , дали нещо аз я скапах ,но придоби странна форма, едната периферия седи като смачкана...т.е. двете периферии се събират на места,но има доста място да си минава кордата,но ми се струва,че не върви...
Явно ще се купува друга глава....
Сложих и ножа, там са други нещата и тези дни ще го изпробвам как ще се представи в джунглата на село...
Другото, което не ми хареса,а и на доста места из тази тема е споменато е,че гори като змей....
Забърках 0,5 л гориво...за проба,обаче това стигна за 15-20 мин бръмчене...
Надявам се това да са китайските изненади,макар,че бях напълно на ясно какво вземам,но за 160 лв. това е, и за сега покрива очакванията ми и се надявам доста време да се борим с джунглата....
lov - майстор
Със залепването на кордата и аз имах проблеми особенно с една жълта купувана май от бриколажа. На няколко пъти ми се късаше по тая причина и просто цръкнах малко веро направо на макарата от една случайно попаднала ми пред погледа тубичка. Завърших косенето но дали то е помогнала не знам. Мислех да пиша в темата за същото но така и не ми остана време.
iivanov - майстор
Със залепването май всички имат проблеми. Орегон имат една с алуминий, като антислепваща добавка, но не мога да я намеря и да дам отзиви.В момента съм с квадратна, щилска-бързо реже, ама и заминава бързо.
Stefan_62 - майстор
iivanov написа:
Със залепването май всички имат проблеми.
Ами честно казано аз досега с кордовата глава на моята "Einhell" съм нямал никога проблеми. Досега не ми е залепвала кордата вътре и при първият удар в земята си отпуска свободно корда. Може би трябва да се внимава как се навива кордата вътре и да се спазва размера и дължината и.
  • 1
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 116

Тема "Коса или косачка и каква да избера?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: