• 1
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 47
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
ivanovbg - майстор
Аз сега пробвам с кристалон, този не ми хареса миналата година. Може и аз да съм виновен, но сега с кристалона са много по добре.
Stefan_62 - майстор
ivanovbg написа:
Аз сега пробвам с кристалон, този не ми хареса миналата година. Може и аз да съм виновен, но сега с кристалона са много по добре.
Благодаря колега, а кой кристалон използваш, жътият ли или друг?
ivanovbg - майстор
Сега съм със специален. И ги пръскам по малко с по слаба концентрация.
iivanov - майстор
Кристалоните са добри,ама трябва да се внимава с дозите.Жълтия е с повече фосфор,т.е стимулира вкореняването.
Stefan_62 - майстор
До колкото разбрах "Кристалона" е за листно подхранване, а този "Лаксиферт" се поливат с него растенията. :? Какво би станало според вас /дали ще се получи добър ефект/, ако се използват и двата по-отделно през определен период?
iivanov - майстор
Може и да се полива с кристалона.
Вискяр - напреднал
Stefan_62 написа:
че днес в една аптека много ми го хвалиха.
На търговците това им е работата - да си хвалят стоката и да я продават.
Не ползвам изкуствени торове, предпочитам оборски тор.
infomar
Разсадът за краставици добре тръгна, стана около 5-10 см и изведнъж някой цветчета клюмнаха и се прекършват до почвата. От какво може да бъде - пре-овлажняване, пре-отопление .... предполагам, че е вид подсичане... Гледам го в стая за живеене, температурата денем достига по някога до 30 гр., нощем около 18-20.... Не е на пряка слънчева светлина.... горе на гардероба :?... почвата е овлажнена...
ivanovbg - майстор
Колегата ти е казал. Първо е доста топло от време на време. Второ - разсада иска колкото се може повече светлина за да не се изтегля. Трето - Никога не ги поливай отгоре. Аз ги слагам в една тавичка и сипвам вода отдолу и ги оставям около 10 мин. да си пият колко душа им иска. След това, като се отцедят пак си ги редя в кашончето и ако е хубаво време, над 12 - 13 градуса на балкона през деня. И така през ден два. От време на време ги пръскам с пулверизатор със син камък за да им забавям растежа и да не се секат. Доматите ми са вече над 20см и са малко по тънки от молив и доста вкусно миришат :) Тиквичките са ми на 4-ти лист, а краставиците на втори.Лошото е че е студена още земята и няма как да ги засадя.
  • 1
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 47

Тема "Разсад в домашни условия." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: