Илчо Илиев написа: Забърках 0,5 л гориво...за проба,обаче това стигна за 15-20 мин бръмчене...Нецензурно . Бах мама му и китаец. Ега ти лакомията.Много направо огромен разход.
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
kr1100
- майстор
1159 мнения в "Коса или косачка и каква да избера?"
Георги Иванов(алцек)
- специалист
И моята е Китайска ,но си гори нормално,мисля че по-назад писах с едно резервоарче колко окосих.
Тани
- модератор
Днес:
- орязах 4 реда по 90м рози с ножицата за жив плет - веднъж от едната веднъж от другата страна и веднъж отгоре, общо 4х3х90= 1080 линейни метра
- окосих почти 4 междуредия широки по 3м. около декар
за час и 40 минути с един резервоар. В интерес на истината тревата бе доста рядка, но така или иначе трябваше да мина навсякъде. Дори като е рядка, е по-трудно, защото понякога поляга, като я взема малко по-високо и трябва да мина втори път на същото място. Досега не съм имал бензинов инструмент, но смятам, че разхода е добре!
- орязах 4 реда по 90м рози с ножицата за жив плет - веднъж от едната веднъж от другата страна и веднъж отгоре, общо 4х3х90= 1080 линейни метра
- окосих почти 4 междуредия широки по 3м. около декар
за час и 40 минути с един резервоар. В интерес на истината тревата бе доста рядка, но така или иначе трябваше да мина навсякъде. Дори като е рядка, е по-трудно, защото понякога поляга, като я взема малко по-високо и трябва да мина втори път на същото място. Досега не съм имал бензинов инструмент, но смятам, че разхода е добре!

Тани
- модератор
Наистина е важно уточнението, че резервоара е 750 мл. Косенето е с ножа, защото става доста по-бързо и безпроблемно. Както писах по-горе, оставил съм кордата само за плочки и бордюри! Дори кося само с очила - нещо немислимо, ако кося с корда! Целия предпазител за лице, за десетки минути става зелен от нахвърляната трева!
Stefan_62
- майстор
Разни коси, различен разход на гориво. То е ясно, че марковите модели /Щил, Хускварна и прочие/ ще горят по-малко, а колкото е по- китайче и по-евтина ще лапа като ламя бензина
. Както писах моята също е китайче, въпреки че е немска марка, но съм забелязал, че когато кося с кордата по-малко се товари двигателя и гори по-малко и обратното с ножа, но всичко зависи каква трева се коси.За ниска и рядка трева винаги кося с кордата /въпреки, че е по-голяма мръсотия/ но изтърва ли я слагам ножа. Горенето зависи и от самата работа с машината, форсираш ли яко гори яко, караш ли на нормални обороти си гори в нормите. Но пак казвам зависи от качеството на косата. 

Тани
- модератор

Каква е оптималната височина за косене

Stefan_62
- майстор
Тани написа: Каква е оптималната височина за косенеАми Тани, как да ти кажа ако това наистина е въпрос от твоя страна. Малко ми звучи като въпрос на 3-4 годишно дете "Защо дядо" /както се казва в една реклама/. Ами височината на косене е според кой колко висока трева иска да има, а колкото до втората част на въпроса ти мисля, че и сам можеш да си отговориш /предполагам, че си учил ботаника или както го наричат сега в училищата този предмет /поне по мое време предмета се казваше ботаника/За колко време се развиват семената на тревите и зависи ли това от метеорологичните условия или само височината на тревата зависи от тях (най вече от валежите предполагам)

Тани
- модератор
Ами нека задам въпросите си по друг начин:
От каква височина нагоре става трудно за косене? Все пак това не ми е моравата на къщата, а е няколко декара на къра и хич и не ми пука как изглежда
! Гледам по възможност да кося колкото може по-рядко, но не и да се тормозя докато кося. Да, мога да го науча от собствен опит по метода проба-грешка, но предполагах, че идеята на форума е да споделяме опита (грешките си), за да може да помогнем на останалите! Относно семената, вече попитах съседа , който ми каза че това ставало след около 40 дни. Никога не съм си поставял за цел да правя подобни наблюдения, но ми се струва, че е по-бързо. Да, мога да си изгубя няколко часа, за да науча наименованията на тревите, които пускат осили и да науча всичко за тях, но повечето от вас вече са научили това по емпиричния метод, без да са прочели нито ред! И аз мога да пробвам по този метод, но ходенето до там и обратно ми е около 25км. и искрено се надявах някой да сподели знанията си, за да си направя някаква система за косене - без осили (максимум ХХ дни), но не по-висока от ХХ сантиметра, ако вали много и височината изпревари развитието на осилите. Извинявам се за детските въпроси, но опита ми с косенето (като изключим ежеседмичното косене с косачка, на детелината на моравата) е на ниво бебе - двуседмичен! По едно време имах подпис - Всички гледат, но вижда който знае! - е, аз гледам, но засега не виждам това, което виждате вие! Може да ми се подигравате, а може и да помогнете! Избора е ваш!
От каква височина нагоре става трудно за косене? Все пак това не ми е моравата на къщата, а е няколко декара на къра и хич и не ми пука как изглежда

Тема "Коса или косачка и каква да избера?" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература