• 1
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 629
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
preslav - майстор
нед юни 10, 2018 10:20 pmkuger написа:
Начи, не се пра`ете на поети, ами пишете къде е цилиндрото - напърчено или полегнало! Мойто фреза съм я карал едва ли не легнала, ама маторя е с напърчен цилиндър. От 2001 лето не съм развъртал свещ.
Това не пречи в момента фрезата да е в бокса в насипно състояние. Скъсах верига на редуктора :sad: :sad:

пп: Тиквичките ги пробвахме преди седмица, краставиците... :? :? , като противотанкови гранати станаха, че и горчиви :shock: В дебелата част семки за люпене. Купих някакво нонейм семе от /няма да му правя реклама на хипера, само ще спомена, че на пакетцето има нарязана на спирала краставица/, добре, че Герганата вече има завръзи, като почнем да берем, другите директно в компостьора! На тяхно място или Сандра или Тести Гриин.
Млад си още и затова ти е напърчен цилиндъра, моят сочи хоризонта и може да сдаде багажа преди веригата.
За краставичките не мога да помогна и при мен нещо не са таман тази година, но не мога да твърдя, че е от сорта. За горчивото и аз съм чувал, че има връзка с поливката, трябва да е често и по малко, ама казваш, че 10 години ги гледаш по един и същи начин. Пробвал ли си с листно торене?
preslav - майстор
пон юни 11, 2018 8:59 amvlax написа:
съб юни 09, 2018 7:20 ampreslav написа:
Между другото преди чушките е бамята - някой беше питал, май влакс.
Да аз питах и ето резултата за сега от вчера
бамя и пипер
Изображение
домати
Изображение
тиквички
Изображение
краставици
Изображение
чубрица и зелен боб
Изображение
общ изглед.Тази година закъснях с подготвяне на местото и се движа с 1 месец назад спрямо комшиите.Миналата седмица откъснах първите краставици и тиквички. :)
Изображение
ябълки
Изображение
Тази година се родиха много ябълки,разреждам и пак накланят клоните,ужас ще счупат клоните. :-D Вчера пръсках ябълките.Скоро трябва да подпирам клоните.
Част от овощната градина след вчерашното поредно постригване на тревата.
Изображение
Може би трябва да направим и тема Привет начинаещи овощари
Много са ти добре нещата, какво се оплакваш, тя бързата кучка слепи ги ражда, не ги гледай комшиите.
Темата с овошките може и да е полезна за някого, ама аз с моите пикливи 5 дървета не мога да се меря с крупни земевладелци като теб.
Имам работеща рецепта за ябълков оцет - ако има интерес ще споделя.
iivanov - майстор
Бай Димитър с напърчения цилиндър трябва да почерпи . :-D
пон юни 11, 2018 8:59 amvlax написа:
...
Може би трябва да направим и тема Привет начинаещи овощари
Ми направете!
Като гледам кви чудеса са ви градините...?!
Там ши питам що ми няма кайсиите на кайсиите. Миналата година клоните опираха в земята.
И едната череша тамън напрай цвят и изсъхна половината дърво.
В нашия двор черешите не се задържат много дълго време, а едната кайсия е по дърта от мене.
kr1100 - майстор
[quote="Трифон П.Трифонов"
И едната череша тамън напрай цвят и изсъхна половината дърво.
[/quote]
Изби ли смола по клоните или стъблото? Ако е избила няма спасение /2012 и 13 така ми изсъхнаха 2 череши/.
Ако няма смола - поливай редовно , дано се оправи
пон юни 11, 2018 12:00 pmkr1100 написа:
...
Сега ходих да погледна- няма смола.
Почвам да поливам, въпреки, че презряха.
kuger - майстор
пон юни 11, 2018 9:27 amiivanov написа:
Бай Димитър с напърчения цилиндър трябва да почерпи . :-D
Наистина, вече бая :lol:
Напърчен е цилиндъра на Субарото, моя вече и кучетата не го щат :sad:
kr1100 - майстор
[quote="Трифон П.Трифонов"
Сега ходих да погледна- няма смола.
Почвам да поливам, въпреки, че презряха.
[/quote]
Днес разфасовах 1 вишня старичка - осмоли се и изсъхна.
Делян - специалист
А при мен в края на зимата-началото на пролетта стана това с бадема:
Прикачен файл:
07-izsyhvane-06_18.jpg

До последно изглеждаше свеж и аха да цъфне, и изведнъж просто се пръснаха дънера и скелетните клони :?

Май наистина трябва да има отделна тема за овощарите, пък и за лозарите (ахмаците) :mrgreen:
ср юни 13, 2018 11:03 pmДелян написа:
А при мен в края на зимата-началото на пролетта стана това с бадема:
...
До последно изглеждаше свеж и аха да цъфне, и изведнъж просто се пръснаха дънера и скелетните клони...
Май наистина трябва да има отделна тема за овощарите, пък и за лозарите (ахмаците) :mrgreen:
Деляне, в основата на левия клон връзвано ли е било нещо за дръвчето?
Виждам, че е като прорязано. Брата беше вързал с тел една лозичка за черешата. С годините се беше впила в дървото. Предната изсъхнала череша и тя го играеше кол.
  • 1
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 629

Тема "Привет начинаещи градинари" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: