• 1
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
keymaker - специалист
Andri01 написа:
Амониева селитра и зелен кристалон. 1:1 ,за около 100кв.м. към половин кофа .Разпръскваш и после поливаш .
---------------------------------------------
С това количество тор ще има нужда от ново изграждане на тревната покривка!
В такова количество се ползват бавнодействащите торове!
Кристалона се разтваря във вода, 30-40 гр. в 10л. вода и се опръсква ,след 1-2 часа се полива обилно. Достатъчно е да се прави поне веднъж месечно. Тори се след косене!
Andri01 - майстор
От 3-4г. ползвам този начин на торене и все пак тревата ми е добре. Но...въпрос на разбиране :)
p.v.x - майстор
keymaker написа:
Кристалона се разтваря във вода, 30-40 гр. в 10л. вода и се опръсква ,след 1-2 часа се полива обилно. Достатъчно е да се прави поне веднъж месечно. Тори се след косене!
Тези 30-40 гр. в 10л. вода , за 100кв.м ли става на въпрос. Как да го разбираме това опръскване.

Като кажеш А , кажи и Б. Нещо избягваш подробните обяснения. :rock:
keymaker - специалист
p.v.x написа:
Тези 30-40 гр. в 10л. вода , за 100кв.м ли става на въпрос. Как да го разбираме това опръскване.<br abp="491"><br abp="492">Като кажеш А , кажи и Б. Нещо избягваш подробните обяснения. :rock:
------------------------------------------
Ами ако трябваше да са 5л. за 100кв.м. щях да го напиша : 15-20гр. в 5л. :-D
А опръскването го разбирай докато свърши приготвения разтвор.
И да кажа тогава и какво ползвам аз, е ползвам Scotts Full Season . Проблема е ,че почти не се намира ''насипно'' иначе е в чували по 20кг. за 110 пари. и се разхвърля на 250кв.м. И с двата тора могат са се обработят 100-120лв.м. за 2 г.
Разликата в цената за 2г. не е ли умопомрачаваща? Има клиенти и за евтиното и за скъпото.
Ако не се целеше смъкване на ''себестойноста'' на проекта ,нямаше да има запитване тук ,а щеше да е поставено пред компетентен човек/фирма ,който щеше за си вземе неговото(още толква) и няма да каже какво точно е ползвал (или ще разхвърля урея с 20% по скъпа от амониевата селитра ,но на цената на Scotts Full Season) , и по живо- по здраво :yawinkle:
Горното съм го видял с очите си и имам грях към човека който го правеше ,но клиента не заслужава такива номера особено когато си плаща като поп а го лъжат като дърти мангали.
Можех да предложа и скъпия тор , но с цел намаляване на разходите и избягване на набутване за почти един и същи ефект ,което е и целта на форума отговорих кое, какво и как.
Ползването на бързодействащи торове в огромни количества е хвърляне на пари на вятъра , усвояват се определен процент , а другото се отмива от водата или изфирясва особено азота от селитрата ,затова азота се предлага и под формата на урея ,кято е с доста по дълъг период на действие и балансирано освобождаване.
nanobanano - специалист
Един страничен въпрос.Знате ли каква е тази тревичка?Седи на зрънцаИзображение
p.v.x - майстор
keymaker написа:
И да кажа тогава и какво ползвам аз, е ползвам Scotts Full Season .
За това ставаше на въпрос...Благодаря. :rock:
Тук един линк за Кристалона и не само...http://www.sofspravka.com/db/htmls/1130 ... ro.htm#a18 :rock:
nanobanano - специалист
След като напръскам с нуреле колко време не трябва да поливам?И само един път ли да напръскам?Днес нахвърлих ново семе.
keymaker - специалист
Принципно докато изсъхне препарата . Един път е достатъчно за защита поне 20 дена.
nanobanano - специалист
Ето го резултата колеги.Лошото е, че още нямам косачка, а само тримерче.Смятам и две метални решетки за гумите на колата да направя,за да паркирам без да задушавам тревата.Хубавото е,че само на 1метър ще стъпват гумите.
Също и да фугирам камъните.
Изображение
Изображение
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Допасе ми се :wink:
  • 1
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23