• 1
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 93
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
hidrazin - майстор
Кое виждаш сефте - вишнап или дръвче да изсъхва така?
А за дюлите - и аз имах две, ама втората беше някакъв калпав и дребен сорт. Нея - с резачката. тази обаче е много хубава и едра. Пък и ги обичам. огодина ще гледам да пръскам навреме, защото за нея специално май аз съм виновен. Тръгнах да търся с какво да пръскам при свършен факт и вече беше късно.
:partyman:
iivanov - майстор
Такова червено.При съчмянката има зачервяване и дупки по листата, но за сефте виждам толкова червено.Тука имаше колега агроном, той да каже.
teon - специалист
iivanov написа:
Ама ги излекувах.С резачката.
...а така, в един подпис бях чел:- ''и рязането е лечение'' :mrgreen:
kabel96 - специалист
Никога не сейте костилкови след болни костилкови.Болеста е гъба която задушава корените.Няма отръвка по принцип.Затова сега на това място семково макар че препоръчват формалин и 3 години почивка.
Stefan_62 - майстор
Здравейте градинари и за много години. Ще залага ме ли вече семената за разсъд 2014г :? . Аз мисля в събота и неделя да залагам кофичките и сандъчетата със семена от домати и пипер.
hidrazin - майстор
Това за парник нали? Защото аз нямам и мисля за мен е още доста рано.
Stefan_62 - майстор
hidrazin написа:
Това за парник нали? Защото аз нямам и мисля за мен е още доста рано.
Да за оранжерията, мисля ако всичко е на ред м/у 1 и 10 април да засявам доматите, а пипера началото на май. Но всичко зависи дали ще стане добър разсъд и от времето.
hidrazin - майстор
Абе да ти кажа, като гледам прогнозите за времето чак се плаша. Поне за Русе има някакви очаквания за температури под нулата, ама при нас след 4-ти февруари дори и минималните очаквани температури са около и над нулата. :? То ако върви така тази година след 8-ми март май ще трябва да сея направо на открито. :lol:
Да е...ба и време да ... Ще трябва да поръчвам от Гърция фиданки маслини. :prayer:
Stefan_62 - майстор
hidrazin написа:
То ако върви така тази година след 8-ми март май ще трябва да сея направо на открито. :lol:
Ами аз за това тази година реших да засея семената по раничко :lol: пък каквото сабя покаже.
forski - специалист
Абе колеги, тука при нас през деня е 10-12-14 градуса и всичко тръгва да цъфти :?
Кокичетата ми цъфнаха, лалета и зюмбюли се показаха два пръста от земята, розите още не съм ги орязал а те взеха да надуват пъпки, гледам асмалъка и там едни големи пъпки станали, какво да правя?
Посях едни стенлейки, още не съм ги съкращавал, а те вече целите в пъпки, мамка му и време ше ми обърка всичките разстения.
Да режа ли, да не режа ли, какво да правя, следващата деседневка го дават през деня пак до 10-12 градуса, ми то всичко ще цъфне и ще върже, после една слана и айде у курец :evil:
При вас как е положението?
  • 1
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 93

Тема "Кой как се грижи за овощните и зеленчуковите градини" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: