Някой от вас отлеждал ли е краставици "Тести Грийн" и има ли нещо по-различно в отглеждането им спрямо "Гергана". Досега съм сял осонвно "Гергана", но тази година си взех семена от въпросният сорт и мисля да заложа на него. 

infomar написа: температурата денем достига по някога до 30 гр., .... горе на гардеробаОпитай да поживееш сам при такива условия и ще разбереш, че не са добри. Краставицата, както почти всички от семейство Тикви, произхожда от тропиците и обича високи температури, но съчетани със силна и обилна светлина....
Вискяр написа:Тести грийн е интересен сорт, но се отказах от него. Не защото е лош, а защото ми е по-лесно с Герганата. Семената от първата трябва да ходя да ги купувам, докато от Гергана сам си ги произвеждам. Няма особена разлика в отглеждането.Благодаря за отговора колега.
Вискяр написа:Минимум 12 градуса температура на почвата, премерена рано сутрин, на дълбочина десет сантиметра.Нещо "гнило" има тук
Иначе семената изгниват.
alsted написа:Писах за почвата, семената и сеитбата им. Конкретно за краставица.Вискяр написа:Минимум 12 градуса температура на почвата, премерена рано сутрин, на дълбочина десет сантиметра.Нещо "гнило" има тук
Иначе семената изгниват.Семената на 10см? Явно говориш за разсада? И все пак 10см са множко като минимум! Минимум 12 градуса сутрин март-април? Личното ми впечатление е, че прецакването след пикиране става през деня - уж хубаво време, но полъхващия ветрец вземе та го унищожи ... Само споделям! Знам, че някои успяват с адаптацията - аз никога (... с някакви малки изключения, неопраавдащи ангажимента).
... на дълбочина десет сантиметра.Може проблема да е в личното ми възприемане, но някак си излиза, че семената трябва да се сеят на 10см дълбочина
Иначе семената изгниват.
Писах за почвата, семената и сеитбата им.
Разсада е друга бира - там краставицата е поникнала вече.
infomar написа:Разсадът ми от домати и чушки стои вече две седмици в покрита с полиетилен оранжерия. Очаква се обаче от вторник няколко дена ниските температури нощем да паднат до 2-3 градуса, а дневните 10-14. Това ще се отрази ли негативно на разсада? Поставен е в кофички по единично? Да го прибирам ли нощем, или въобще да го прибера за тези три-четири дена?По принцип при тези температури не е опасно, а и той се е позакалил вече стига да не паднат много под нулата. Но все пак ако се притесняваш прибирай го нощем в дните когато го дават да е по-студено.
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: