Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
емовлаха - специалист
пет мар 31, 2023 12:16 pmЦветомир Димитров написа:
Твоята тримерна глава е потъваща горе в редукторната шайба. Т45 това го няма, да не вземе да остане разтояние и да ти навива тревата като при Китайките даже и корда навива там :-D Гледаш преценяваш и тестваш каквото решиш, сега е хладно времето , като дойдат горещините тогава се разбира дали е голям товара, от глава/предпазител или корда, аз клоня към Орегон Джет Фит 4 нишкова
Последна промяна от емовлаха на пет мар 31, 2023 1:15 pm, променено общо 1 път.
емовлаха - специалист
пет мар 31, 2023 12:27 pmkr1100 написа:
чет мар 30, 2023 8:54 amемовлаха написа:

Моторната коса е за косене
Мн. си прав, ръчната също. Работи в обхват над 3мм. корда, без халуминова глава, и не прегрява като моторната
animi2006 - специалист
чет мар 30, 2023 11:38 amТрифон П.Трифонов написа:
ср мар 29, 2023 12:04 amемовлаха написа:
...на Трифон косата е по-добра от към тегло но е най скъпата ако е със двойното самарче бива, това той може да го сподели аз написах, че е със една презрамка, и се дават още малко парички да се купи диск
Зачудих се малко, но понеже съм много бос, в тия треви, не коментирах.
Със самарче дойде моята.
Машината идва в комплект със двустранен нож. Кордова глава няма.
Исках да си поръчам- нямало. Предложиха ми на друга марка- отказах.
Управителят разкомлектова друга машина. Цени си сериозните клиенти. Всички машини съм ги чакал на поръчка. Просто налично държат дето се харчи често.
Всъщност, чудя се, защо е толкова скъпа тази коса - малко кубици, само 1,2 коня, става само за трева, дори за храсти не става според сайта на Щил, 8 000 оборота, за разлика от по-евтините, които са 10 000 , а цена до небесата. За един твърд вал за косене на трева, струва ли си?
Дали си струва, тук не мога да кажа.
Аз си я купих точно заради малкото кубици и позицията извън хоби клас.

Разгледай табличката на тези резачки и виж къде са позиционирани MS 150 T CE и MS 241 CМ.
https://cdn.sanity.io/images/sw3vm7m7/p ... 10x175.jpg
150 е с идентичен мотор на 94, а е почти в края на таблицата. Най леката, едноръка "кастрачка".
Сега излиза 151, но е буквално същата. Погледни ѝ цената!
С малката съм изкарал парите на 241, която повече разнасям, отколкото да работи.
За себеси съм преценил, че това ще върши работа при всякакви натоварвания. Малката направи 8 години токущо.

Така прецених, като купувах и 94ката. Не ти я препоръчвам, понеже още нямам достатъчно впечатления при работа- само Вяра, хаха!!!
Преценката си е твоя.

Профи моторите на Щил, освен с различните по качество части, са и с "леко" по различна архитектура на двигателите, поне при моторните триони. Не вярвам при косите да е по различно, но не съм задълбавал.
Профи трионите се правят в Германия и Щатите. 94ката ми е от ЮСАта.
Преди няколко дни в един сервиз гледах разглобена профи коса. Умряла горката, след 10 години напрегната работа, но единият лагер здрав- японски, също като на Ехото, дето му се дърпаш.
емовлаха - специалист
На Трифон моторната косата е мн специялна. Снабдена е със пакет нови технологий от НАСА, на дясната ръкохватка има бутон! В правилната комбинация - стартира като USA балистична ракета... Но, машината е в разработка и няма пълен достъп. След разработката! Tерена ще е като поразен от ядрен удар :shock: Дървета, храсти, тротоарни плочки нямат шанс... Ударната вълна! Ще кърти вратите със касите и два реда тухли, комините ще падат от шрапнелите... Всеки един детайл дето се влага в дадена машина струва пари или много пари. Клиента има терен, бюджет и избор. на килограм ли ще се закупи, мощ, марка или външен вид. в моят край има един лаф - не може хем душата да е в рая и другото в... Видя ли се Ехо-то и Хускварните при Калоян в Аргомаркет ?
пет мар 31, 2023 6:32 pmемовлаха написа:
На Трифон моторната косата е мн специялна...
Достатъчно ми е да е надеждна като АК, от който и модел да е.
Да не забравяме, че НАСА купуват двигатели за совалките си от известни специалисти, които са овладели някакъв специален процес, невъзможен според насови инженери!
Конец связи.

До тук една добра дума не съм казал за косата си.
Ако си купя FS 561 C-EM мога ли да се надявам, че ти ще го направиш?!
емовлаха - специалист
И аз нищо не мога да кажа за моята коса времето ще покаже, нито бих я препоръчал на някого както и ти правиш :) Не ми е проблем да купя 561 за 6 декъра ? :) Можех, със 5к влезнах в магазина когато ги зляпах :) Хускварната беше 19и малко, 3000 беше Щил-а :) Сложих самара на Хускварната и разбрах, че е моята коса :) След това я купих от Калоян. Попитах търговеца в магазина за общо 4-те професионални модела на Хуск за разликите почна да мрънка, аз ги знам и затова взех голямата :) Куриоза беше в местния магазин/сервиз когато търсех въздушен филтър, казвам за моторна коса 555рхт, разбраха ме за резачка 555 :-D Те не знаели, че има такава коса :-D Та аз си нямерих из камарата каквото ми трябва докато се ровеха в компа да гледат модела коса :-D
Последна промяна от емовлаха на пет мар 31, 2023 7:45 pm, променено общо 1 път.
Цветомир Димитров - специалист
Споменахте самари малко-аз карам с husqvarna balance x,който хич не е лош...топ самара им обаче ми дойде малко нанагорно 200лв+,затова се задоволих с този.
емовлаха - специалист
пет мар 31, 2023 7:45 pmЦветомир Димитров написа:
Споменахте самари малко-аз карам с husqvarna balance x,който хич не е лош
Ако има ластиката със дет се прищипва от там се балансира като я натегаш товара е към рамената обратното е към таза и краката
Цветомир Димитров - специалист
Голяма игра беше настройването,но мисля че е доста удобен и олекотява самия апарат.

Тема "Моторна коса тример каква ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: