Някъде по форумите бях чел, че Villager имат хубави самари за 30/40 лева.
Сигурно такъв ще взема в началото.
Сигурно такъв ще взема в началото.
съб апр 08, 2023 11:03 pmvalimus написа: RAIDER RD-GBC24За добро или лошо и аз нямам опит със моторните коси , но бих заложил на Райдер 42.7сс. до 160лв го видях в сайт. Колкото и да се разбива да кажем 1 декар е терена, ако мястото се подържа и редовно се коси няма да има нужда от дебела корда. Като искара сезона 3-4 пъти косене избил си е парите, останалото косене за другите сезони ти е на далавера. За малък терен и презрамката върши работа вместо самар. Разхода на гориво не мога да коментирам. Боеца може да даде отговор. Различен е при косене със корда и нож. Добре е да се видят въпросните модели на живо поне да се види разликата, но, не бих дал 300лв за Хюндай косата. Ще си купя почти Два Райдер-а. Целя се или в най евтиното или в друго дето е извън твоя бюджет.
DAEWOO DBC520/N/Q
Hyundai HYBC5220.
нед апр 09, 2023 1:04 pmемовлаха написа: За добро или лошо и аз нямам опит със моторните коси , но бих заложил на Райдер 42.7сс. до 160лв го видях в сайт. Колкото и да се разбива да кажем 1 декар е терена, ако мястото се подържа и редовно се коси няма да има нужда от дебела корда. Като искара сезона 3-4 пъти косене избил си е парите, останалото косене за другите сезони ти е на далавера. За малък терен и презрамката върши работа вместо самар. Разхода на гориво не мога да коментирам. Боеца може да даде отговор. Различен е при косене със корда и нож. Добре е да се видят въпросните модели на живо поне да се види разликата, но, не бих дал 300лв за Хюндай косата. Ще си купя почти Два Райдер-а. Целя се или в най евтиното или в друго дето е извън твоя бюджет.И аз мисля, че Raider е най-практичния вариант. При китайчетата 43-ките са по-икономични и ресурсни от 52-ките.
нед апр 09, 2023 8:39 pmЦветомир Димитров написа: Изчетох страницата в този форум за сравнението на b40b и с 380t.Доколкото разбирам b40b е 1:1 с 543rs,нали така?Така,въпросът ми е дали и редукторите са еднакви,т.е.взаимозаменяеми?Каталожните Номера продуктите са други,това значи ли различни,при положение,че хускварновският редуктор пасва на кажи-речи 10 мотокоси на марката?Виж им в инструкциите, дали диаметъра на тръбите и валовете е същия, както и там със шлици ли са, колко са на брой . . . по това ще се ориентираш стават ли.
пон апр 10, 2023 3:40 pmkokowoz написа:Парксайд печели с;
пон апр 10, 2023 8:21 pmемовлаха написа: Няма никаква логика в това за дебелите сегменти, ако има ще важи и за моторните триони. Перегазовки и както казват братчедите пангело моториЛогиката е, че цилиндърът (заготовката) на китайските 43 и 52 е идентичен (на верижните им триони серия 45 и 52 също), просто при 52 е издълбан повече, стените са по-тънки, температурата се отвежда на по-малка площ, докато в същото време вътре изгаря повече гориво, отделя се повече топлина, сегментите са по-дълги и дебели, съответно и площта на триене е значително по-голяма, износването по-силно, от там и ресурсът по-малък.
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: