Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
Indianec 2 - специалист
Някъде по форумите бях чел, че Villager имат хубави самари за 30/40 лева.
Сигурно такъв ще взема в началото.
емовлаха - специалист
съб апр 08, 2023 11:03 pmvalimus написа:
RAIDER RD-GBC24
DAEWOO DBC520/N/Q
Hyundai HYBC5220.
За добро или лошо и аз нямам опит със моторните коси , но бих заложил на Райдер 42.7сс. до 160лв го видях в сайт. Колкото и да се разбива да кажем 1 декар е терена, ако мястото се подържа и редовно се коси няма да има нужда от дебела корда. Като искара сезона 3-4 пъти косене избил си е парите, останалото косене за другите сезони ти е на далавера. За малък терен и презрамката върши работа вместо самар. Разхода на гориво не мога да коментирам. Боеца може да даде отговор. Различен е при косене със корда и нож. Добре е да се видят въпросните модели на живо поне да се види разликата, но, не бих дал 300лв за Хюндай косата. Ще си купя почти Два Райдер-а. Целя се или в най евтиното или в друго дето е извън твоя бюджет.
Soviet_Soldier - специалист
нед апр 09, 2023 1:04 pmемовлаха написа:
За добро или лошо и аз нямам опит със моторните коси , но бих заложил на Райдер 42.7сс. до 160лв го видях в сайт. Колкото и да се разбива да кажем 1 декар е терена, ако мястото се подържа и редовно се коси няма да има нужда от дебела корда. Като искара сезона 3-4 пъти косене избил си е парите, останалото косене за другите сезони ти е на далавера. За малък терен и презрамката върши работа вместо самар. Разхода на гориво не мога да коментирам. Боеца може да даде отговор. Различен е при косене със корда и нож. Добре е да се видят въпросните модели на живо поне да се види разликата, но, не бих дал 300лв за Хюндай косата. Ще си купя почти Два Райдер-а. Целя се или в най евтиното или в друго дето е извън твоя бюджет.
И аз мисля, че Raider е най-практичния вариант. При китайчетата 43-ките са по-икономични и ресурсни от 52-ките.
Разходът зависи от много неща, настройки на карбуратора, режещ инструмент, косач, и най-вече теренът който ще се коси. Ако се коси добре изчистен терен, а тревата се хваща зелена и крехка разходът е един, ако е обрасъл с храсталаци, и особено като са почнали да, съхнат, падат и спластяват, отстраняването им е по-сложно.

Ето нагледно експеримент с 52 кубиков китаец и диск в доволно висока трева. Даде му разход под 100мл за 100 квадратни метра.
Цветомир Димитров - специалист
Изчетох страницата в този форум за сравнението на b40b и с 380t.Доколкото разбирам b40b е 1:1 с 543rs,нали така?Така,въпросът ми е дали и редукторите са еднакви,т.е.взаимозаменяеми?Каталожните Номера продуктите са други,това значи ли различни,при положение,че хускварновският редуктор пасва на кажи-речи 10 мотокоси на марката?
нед апр 09, 2023 8:39 pmЦветомир Димитров написа:
Изчетох страницата в този форум за сравнението на b40b и с 380t.Доколкото разбирам b40b е 1:1 с 543rs,нали така?Така,въпросът ми е дали и редукторите са еднакви,т.е.взаимозаменяеми?Каталожните Номера продуктите са други,това значи ли различни,при положение,че хускварновският редуктор пасва на кажи-речи 10 мотокоси на марката?
Виж им в инструкциите, дали диаметъра на тръбите и валовете е същия, както и там със шлици ли са, колко са на брой . . . по това ще се ориентираш стават ли.
kokowoz - помощник
Здравейте, тази седмица в Лидъл има бензинов тример за трева на Parkside. Може ли някой да даде мнение и отзиви от този тример. По принцип се бях насочил към DAEWOO DBC520-Q, кой от двата бихте препоръчали, предимства, недостатъци. Ще се използва на равен терен, може би около декар, основно трева, без някакви фрапиращи израстъци или плевели/буринаци с по-дебело стебло. Благодаря предварително!
пон апр 10, 2023 3:40 pmkokowoz написа:
Парксайд печели с;
- 19 лева по евтин, към момента (корееца е на промоция).
- 1 година гаранция повече.
- 4Т нож в комплекта.
- 0.2 кг по лек. Не е описано дали с или без режещ инструмент. Без гориво.
- 50:1 бензин/масло по инструкция, срещу 25:1 за корееца.
Като видя такова съотношение, просто зарязвам.
Самарчето изглежда по читаво, но не го отбелязвам като плюс.

Корейката печели с обявена мощност и категорията цвят, както и
- разглобяема е- компактна.
- възможност за куплиране с верижна резачка- купува се допълнително.
Това е моето мнение.
Другите, от първа ръка са кът.
От корейската марка имам инверторно 4т генераторче. Невероятно удовлетворен съм, като имам наблюдения над още едно такова.
емовлаха - специалист
Няма никаква логика в това за дебелите сегменти, ако има ще важи и за моторните триони. Перегазовки и както казват братчедите пангело мотори
пон апр 10, 2023 8:21 pmемовлаха написа:
Няма никаква логика в това за дебелите сегменти, ако има ще важи и за моторните триони. Перегазовки и както казват братчедите пангело мотори
Логиката е, че цилиндърът (заготовката) на китайските 43 и 52 е идентичен (на верижните им триони серия 45 и 52 също), просто при 52 е издълбан повече, стените са по-тънки, температурата се отвежда на по-малка площ, докато в същото време вътре изгаря повече гориво, отделя се повече топлина, сегментите са по-дълги и дебели, съответно и площта на триене е значително по-голяма, износването по-силно, от там и ресурсът по-малък.
Отделно, редуктор, валове, съединител, всичко е идентично при серия 43 и 52, но тези при по-мощната коса са по-натоварени, съответно вероятността да излязат от строя по-висока.
Поради тези причини, 43 кубиковите китайски мотокоси се считат за по-надеждни и ресурсни от 52-ките.
емовлаха - специалист
42сс 1.5мм. 52сс 2мм Разликата е 0.5 за по-дебелите сегменти на 52сс. Така, всичко е еднакво включително и предпазителя за косене 42см или там колкото е диаметър на косене. Заставаме със теб Боец на равен старт температура на въздух над +30градуса, новобранци сме и по препоръка на Цветомир най добрата корда е кръглата мели тревата. Хванали сме клиент примерно Трифон ни е наел . Тревата е зелена, сочна, плътна и височина 30см като терен 6 декара. Желанието му е да е смляна тревата за което ще ползваме 3мм кръгла корда. Твоята 42сс коса работи със 2т Ултра аз нямам финансова възможност и моята 52сс коса със червеното НР наливно което имам. Ти ги разбираш нещата догодил си оборотите и на 2-те коси в нормата. Коя коса ще се охлажда адекватно според теб и коя ще оплете крачолите ? :)

Тема "Моторна коса тример каква ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: