• 1
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 39
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
kuger - майстор
Честно казано, моя измислица, против "подземни" гризачи, и с надежда, че ще гони или трови и сляпо куче. Впрочем, и против попово прасе, и дермално при плъхове действа, вярно в голямо количество. Само да ги гони ми стига.
kuger - майстор
Stefan_62 написа:
И при мен е така, само че разбрах, че са охлюви /тази година ги има в изобилие/. Изядоха ми всичкият разсад на зелето и карфиола, отделно поголовно си хапваха и ягоди. Напръскай зеленчука със солена вода /поне така ми казаха бабите на село/, но не много солена, че да не повредиш посевите, а и Нурилето предполагам ще свърши работа. Може би с Би-58 ако се напръска ще има по-добър ефект, че на всичкото отгоре и мирише гадно. Успех.
На пеперудата белокрилка гъсениците /зелени гадости/ гризат зелевите насаждения яко. Нуреле и Б-58 ще помогнат със сигурност.
brum - майстор
И мен нещо ми изяде разсада за босилек. Семенцата точно покълнаха, показаха се малки листенца от горе и на 3тият ден останали 1/10 от листенцата, другите стебла стърчат, ама горе няма никой. Някакви гасеници намерих, 5-6 изхвърлих тая сутрин. Ама как е дошла гадта в саксията идея си нямам ...
докера - специалист
Срещу голия охлюв и малките охлювчета е много ефикасно ръсенето на пепел около растенията - гадовете съхнат като тролове на слънце :wink:
Krass - майстор
Ако пръскате зеле, слагайте и малко веро. Иначе листата не могат да се намокрят.
Stefan_62 - майстор
При мен със сигурност са охлюви с къщурка, защото ги хванах на местопрестъплението :lol: , но гадовете са толкова много, че няма отърване. Досега сигурно съм изхвърлил стотици в съседният двор, който е необитаем и тревясъл да си пасат спокойно, но гадовете пак се появяват, а ми е жал да ги унищожавам. Добре, че не нападат другите зеленчуци :) :drinkers:
mbongwe - помощник
Охлювите ядат почти всичко, май само праза не са ни нападали. Като най-ефективна мярка засега съм забелязал да е събирането им късно вечер, когато излизат да плюскат.
Пръскането на зеленчука със солена вода или оцет звучи като добра идея :!:
Krass - майстор
Пръскането на зеленчука със солена вода или оцет звучи като добра идея
И малко олио и да ги черпим една ракия остава само :wink:
kuger - майстор
Stefan_62 написа:
При мен със сигурност са охлюви с къщурка, защото ги хванах на местопрестъплението :lol: , но гадовете са толкова много, че няма отърване. Досега сигурно съм изхвърлил стотици в съседният двор, който е необитаем и тревясъл да си пасат спокойно, но гадовете пак се появяват, а ми е жал да ги унищожавам. Добре, че не нападат другите зеленчуци :) :drinkers:
Правя заявка, кофа от латекс /25кила/, с добър капак и пълна с плужеци с къщи. Добре затворена. За моя сметка. Данни на лични :-D
И при мен ги има и от двата вида, но съм сварвал на местопрестъплението само голи. Другите ги пазя, доколкото мога, да се посъберат за тиганя.
  • 1
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 39

Тема "Зеленчуци - торене, пръскане....отглеждане..." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: