• 1
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 47
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
iivanov - майстор
На големите растения им забавя растежа,а разсад не съм торил.Щом не са изгорели едва ли е фатално.
Stefan_62 - майстор
iivanov написа:
Щом не са изгорели едва ли е фатално.
Абе за сега си расте добре и на визия си е хубав :lol:.Вече ще се полива само с гола вода, абе дето вика комшията "тъй ще го пее попа" :lol: :drinkers:
Вискяр - напреднал
Stefan_62 написа:
при положение, че ги поливам с листен тор в съотношение: азот-4%, фосфор-6%, калий-4% и бор-0,2% + някой други микроелементи. :drinkers:
А това така ли си го наливал? Или е разреждано?
iivanov - майстор
Вискяр написа:
Stefan_62 написа:
при положение, че ги поливам с листен тор в съотношение: азот-4%, фосфор-6%, калий-4% и бор-0,2% + някой други микроелементи. :drinkers:
Ако не беше разреждано Стефан щеше да има материал за тема"Що ми изсъхна разсада". :-D
Stefan_62 - майстор
Вискяр написа:
Много ясно, че е разреждан в упътването го дават на 1л. вода 10мл. течен тор и така съм го разреждал. Както казва Иво, ако не го бях разреждал щах да пусна друга тема :lol: :lol: :lol: :drinkers:Абе както писах по-горе ще спра да поливам с течният тор,а и след седица ще го сея в оранжерията пък там каквото сабя покаже :lol:
ivanovbg - майстор
Аз когато подхранвам разсада слагам на половина от дозата. Все пак корените им са доста слабички и не съм сигурен дали няма да им е много. А и ги подхранвам веднъж на 2-3 седмици.
Stefan_62 - майстор
ivanovbg написа:
Аз когато подхранвам разсада слагам на половина от дозата. Все пак корените им са доста слабички и не съм сигурен дали няма да им е много. А и ги подхранвам веднъж на 2-3 седмици.
Аз по принцип го поливам когато започне леко да завяхва, а това става горе долу през около 10-15 дена, но наистиа спазвах упътването за разреждане. Истиата е, че за първа година правя тази операция с течният тор, просто реших да пробвам. По принцип си вземам готов разсад/домати/, но тази година реших аз да си произведа и за сега се справям добре. Не знам това лилавеене дали се дължи на прекалено много азот или липса на такъв във почвата, но знам от стари хора, че когато разсада /по-точно стеблото/ на доматито лилавее, значи влажноста на почвата е добре, а когато си придобие нормалният цвят трябва да се полива. Може и да не е така, но така знам, а бабите на село знаят как да правят разсад :lol:
hidrazin - майстор
Преди малко прибрах моя разсад от терасата и се загледах - листат са зелени, стеблата лилавеят. Изглежда здрав и с нищо не го подхранвам.
:partyman:
докера - специалист
На разсад с лилавеещи стебла по нашия край му казват "изпечен" , в смисъл заякнал и здрав .
А относно течни торове и прочие , аз лично процедирам така - когато разсада позаякне , да стане на 3 листенца поне , еднократно , с пулверизатор, го напръсквам с разтвор от листен тор за зеленчуци и толкова с торове и добавки , докато не се засади на постоянното си място във вадите. Там хвърлям угнил оборски тор или NPK /азот, фосфор и калий/ и това е ....
kabel96 - специалист
докера написа:
На разсад с лилавеещи стебла по нашия край му казват "изпечен" , в смисъл заякнал и здрав .
А относно течни торове и прочие , аз лично процедирам така - когато разсада позаякне , да стане на 3 листенца поне , еднократно , с пулверизатор, го напръсквам с разтвор от листен тор за зеленчуци и толкова с торове и добавки , докато не се засади на постоянното си място във вадите. Там хвърлям угнил оборски тор или NPK /азот, фосфор и калий/ и това е ....
1+
  • 1
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 47

Тема "Разсад в домашни условия." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: