• 1
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 47
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
ivanovbg - майстор
Моя понеже е в чашки 200грама, а е станал вече около 30 см се нуждае по често от поливка. Иначе си премерих колко тежи една мокра и отцедена кофичка с пръст и колко тежи една със суха. вадиш сухата от мократа и те ти водата. Гледам да е около 70-80% влажността на земята.

Иначе стеблата лилавеят леко, а листата са си зелени. Гледам че долните листа пожълтяха и опаднаха, а по стеблото се образуват пъпки за въздушни корени. Дали нещо не достига :?
Както казах на 2-3 седмици подхранвам с кристалон специален 1грам на литър вода.
Stefan_62 - майстор
докера написа:
На разсад с лилавеещи стебла по нашия край му казват "изпечен" , в смисъл заякнал и здрав .
Абе и аз знам, че е така, но "Вискяр" ме озадачи с този азот и за това попитах. Може и да е прав, но като гледам разсада всичко си му е наред. Аз когато го засаждам даже слагам и "ТЕРАУЕТ " като слагам по малко в ямките преди да засея доматите/или го разтварям във води и потапям корените/. Хем задържа влагата и се намаляват поливките впоследствие, хем подхранва и самото растение.
Stefan_62 - майстор
ivanovbg написа:
Иначе стеблата лилавеят леко, а листата са си зелени. Гледам че долните листа пожълтяха и опаднаха, а по стеблото се образуват пъпки за въздушни корени. Дали нещо не достига :?
Както казах на 2-3 седмици подхранвам с кристалон специален 1грам на литър вода.
Ами то 30см. разсад си е вече готов за засяване, а и кофичките вече му идват тяснички :lol: . Норално е при това положение да пожълтеят долните листа и да образуват пъпки за въздушни корени, просто вече му е тясничко в тези кофички както ти казах. Ако имаш оранжерия го засявай, а и колкото е по-нисък е разсада по-добре се прихваща на постояното място /по-слабо "преболедува"/. Моят който го глася за оранжерията вече е около 15-20 см. и мисля тази събота или неделя да го сея вътре.
ivanovbg - майстор
Имам ама е пълна с салати и мисля да я преместя по настрани за да ми останат. Много е кално с тези дъждове и не ми се каля да я местя или да монтирам вече другата, а и мисля да правя висока леха по съвет на Вискяр. Сутринта на Брезник е имало 2 пръста сняг...Иначе ги садя легнали по руски метод и не ме притеснява дължината. Лошото е прекарването, докато ги наредя във високи те кашони...
Stefan_62 - майстор
ivanovbg написа:
Иначе ги садя легнали по руски метод и не ме притеснява дължината. Лошото е прекарването, докато ги наредя във високи те кашони...
Когато е по-висок разсада наистина е добре да се сее легнал така и се получава и по-хубава и здрава коренова система, а и по високата леха си има предимствата.
докера - специалист
ivanovbg написа:
Имам ама е пълна с салати и мисля да я преместя по настрани за да ми останат. Много е кално с тези дъждове и не ми се каля да я местя или да монтирам вече другата, а и мисля да правя висока леха по съвет на Вискяр. Сутринта на Брезник е имало 2 пръста сняг...Иначе ги садя легнали по руски метод и не ме притеснява дължината. Лошото е прекарването, докато ги наредя във високи те кашони...
Не си ли ги метнал вече :partyman: ? Режеш салатка - садиш домат .... :-D Да се получи застъпване на мезетата един вид ... :-D
ivanovbg - майстор
Абе отдавна съм ги почнал, хем и още две семейства помагат, на сина и щерката :partyman: , ама тези салати са като глави на на ламя. Режа една и на нейно място няколко нови никнат :) Сорта е жълт зимен цар и 1 салатка си препълва една голяма купа. То оранжерийката е 15 квадрата, ама му боцнах над 150вътре и при разход от 15-20 салати седмично ще имам до края на май само от големите. Засега още са ми вкусни, а оранжерийката лесно се мести. Само да засуши малко. Голяма грешка беше че лука не стигна(горкия нема време да порасне и го изскубахме) и не си насадих репички. Ама таз година ми е за сефте есенно разсаждане и не знаех дали ще се получи.
iivanov - майстор
Азотното преторяване беше мое предположение,но както казах разсад не съм торил.Толкова лилаво съм виждал само на големи растения,докато нацеля правилната концентрация на кристалона.Имаше връзка нещо с движението на хим елементи в почвата.
VLADO66 - майстор
Домата е яко добиче-като го садя в градината му слагам прясна птича тор колкото два юмрука около корените на всяка двойка/моя разсад е двоен/ и нищо му няма.А се знае че прясната птича тор е най-силната естествена тор.
ivanovbg - майстор
При поливането ако мокри растенията също може да ги преторява.

Мисля че щом е жив след като се премести на постоянно ще се оправи.
  • 1
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 47

Тема "Разсад в домашни условия." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: