• 1
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 39
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
Stefan_62 - майстор
kuger написа:
Изгубих темата за ел пръскачка
Ето я
http://forum.napravisam.bg/forum/viewto ... A%D0%B0%2C
kuger - майстор
Благодарско, трябваше ми да сложа помпата там :partyman:
atanasov2004 - специалист
Привет колеги! Видях обявата за тази помпичка и поръчах. Човека много коректен.Чисто нови са помпичките. Ето какво направих: На една пластмасова пръскачка от 16лв :) на която се счупи дръжката щото много тънкостенни тръбички слагат китайците, извърлих всички метални чаркове, оставих пластмасовите бутала които прорязах с ножовка. Помпичката монтирах горе до дръжката като завързах здраво с обущарски конец на няколко места, от страната която засмуква монтирах гумен маркуч 8мм, кабели и ключе от нощна лампа. Купих за 22лв акумулатор 7,2АЧ и... :-D напръсках 2 декара лозя. Лозето е на село и събрах погледите на съселяните :-D . Обаче ми се струва че неправи достатъчно налягане-не че не пръска с единичната дюза прави налягане, но става бавно. С двойната дюза е по слабо налягането. Явно 1,2МР не са достатъчни. Иначе работи тихо-мърка като котарак. Този експеримент ми излезе 57лв. и върши работа, ама ми се искаше да става по бързо. При ръчното помпене налягането е по голямо и става по бързо. Ако си правите такива експерименти е необходима помпичка с по високо налягане.Поздрави!
п.п.-Този вариант е добър ако пръскате с хербициди, с по финни капки по тревата, щото дава икономия на разтвор.
iivanov - майстор
Аз в онази тема писах, ама кой да чете... :stock1: За хербициди налягането 1,5, а за инсектициди и фунгициди 3 атм.
atanasov2004 - специалист
Да колега, прочетох и сбърках малко, но мой братовчед също лозар, дето съм писал в темата че си направи пръскачка с бензинов мотор ме видя на лозето и каза че имало някакви дюзи-разпръсквачи дето качвали налягането
ще се заинтересувам и ако има резултат ще пиша какво съм направил. Поздрави!
Krass - майстор
1,2МР са 12 бара. И ти се вижда малко налягането? Аз пръскам между 4 и 2 бара и става. Сложи един манометър, за да видиш какво наистина е налягането.
stiv1961 - майстор
Krass написа:
1,2МР са 12 бара. И ти се вижда малко налягането? Аз пръскам между 4 и 2 бара и става. Сложи един манометър, за да видиш какво наистина е налягането.
Тва 12 бара ша пръсне китаеца бре :? , има нещо невярно :? сигурно е 1.2 Ра.
Тани - модератор
За бързо пръскане не трабва налягане, а дебит :idea:
Stefan_62 - майстор
atanasov2004 написа:
Обаче ми се струва че неправи достатъчно налягане-не че не пръска с единичната дюза прави налягане, но става бавно. С двойната дюза е по слабо налягането. Явно 1,2МР не са достатъчни. Иначе работи тихо-мърка като котарак. Този експеримент ми излезе 57лв. и върши работа, ама ми се искаше да става по бързо. При ръчното помпене налягането е по голямо и става по бързо. Ако си правите такива експерименти е необходима помпичка с по високо налягане.Поздрави!
Когато помпиш с ръчката ти създаваш налягане в самата помпа, а с помпичката реално само се изсмуква течността и я подава към разпръсквача без да има някъкво налягане в самата помпа. Ако са и реални параметрите би трябвало да се получи да пръска нормално, представяш ли си ако създадеш12 атм. в пръскачката тя ще се пръсне бе, че и ти ще пострадаш. Има нещо гнило в помпата /а колко дебит и дават/или ти нещо бъркащ при сглобката, дай някоя снимка да видим как си я свързал.
Stefan_62 - майстор
Опс Тани ме изпревари :drinkers:
  • 1
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 39

Тема "Зеленчуци - торене, пръскане....отглеждане..." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook: