• 1
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 93
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
Stefan_62 - майстор
hidrazin написа:
И да не е съвсем оффтоп - дано не ти измръзнат прясно порязаните дръвчета. :)
:partyman:
Благодаря за пожеланието :drinkers: , но поне за сега няма такава опастност :lol: , пък и да измръзнат пак ще избият така, че няма проблем :supz: :partyman:
dolli - специалист
Какво става с резитбата на овошките, започнахте ли вече?
При нас /Северозападна България/ е сняг до колене и денонощни отрицателни температури вече трета седмица. В синоптика го дават към неделя дневните да станат малко над нулата и мисля да отпочваме. Вчера си купих чистак нова ножица на Гардена и нямам търпение да я пробвам - ето това бижу

Изображение
swot - специалист
dolli написа:
Какво става с резитбата на овошките, започнахте ли вече?
При нас /Северозападна България/ е сняг до колене и денонощни отрицателни температури вече трета седмица. В синоптика го дават към неделя дневните да станат малко над нулата и мисля да отпочваме. Вчера си купих чистак нова ножица на Гардена и нямам търпение да я пробвам - ето това бижу

Изображение

Благородно ти завиждам за ножичката! =D> =D> =D>
Да ти върши работа дълго време ти пожелавам!!!
Stefan_62 - майстор
dolli написа:
Какво става с резитбата на овошките, започнахте ли вече? Вчера си купих чистак нова ножица на Гардена и нямам търпение да я пробвам.
Честито да я използваш със здраве, но не бързай още да я пробваш за резидба на дърветата. Изчакай да се позатопли и да се вдигнат малко температурите /въпреки, че мои те ги рязах преди снеговете и студа :lol: /.

п.п. А каква е цената на ножицата?
stiv1961 - майстор
Stefan_62 написа:
Май удря педесеттачка, около годинките ни :-D
Stefan_62 - майстор
stiv1961 написа:
Май удря педесеттачка, около годинките ни :-D
Позна 48.90лв. и то на примоция :lol: , иначе 54.90лв., но хубавото е, че им дават 24м. гаранция. Убави, ама малко кисели :lol: :lol: :lol:
nikolson - майстор
Зер сте отворили дума, ползвате ли нещо за мазане на отрязаните места по дърветата? Гледам тук-там има бои, ама някой може да ползва друго.
dolli - специалист
Stefan_62 написа:
Позна :) - за 52 лв. я взех.

И като сме на тема ножици - да питам нещо. Миналата година си взех телескопичната ножица на Гардена. Ето тази: Изображение

На втория ден й се прецака застопоряващия механизъм на телескопа :evil: В смисъл, че при затягане на стягащата гайката /това оранжевото пръстенче между черната и алумиениевата част на снимката/ до упор, телескопичния прът си остава леко свободен и постепенно след едно-две рязвания се прибира до най-късо положение. Звънях в сервиза на Гардена - там един крайно груб и нелюбезен човек ми каза да я им занеса на място и че нищо не гарантира. Едно разкарване до Сф ще ми струва не по-малко от 50 лв., куриерските фирми за такъв нестандартен пакет - 2,30 м. дължина - ми искат 20 лв. в едната посока, а по отношението на "телефониста" се съмнявам, че изобщо ще я погледнат да я поправят.
Някакви идеи как да побългаря това нещо, че да ми застопорява телескопа и да не се налага да го нагласям след всеки две-три рязвания :?: Иначе ножовете режат без грешка, дори клони над 4 см. диаметър.
EDI - майстор
nikolson написа:
Зер сте отворили дума, ползвате ли нещо за мазане на отрязаните места по дърветата? Гледам тук-там има бои, ама някой може да ползва друго.
Ползвам овощарски мехлем.Правят го из агроаптеките.
Тани - модератор
Куриерите взимат на килограм, така че нямаш никакво увеличение на услугата. Скоро получих един профил 3м. та специално ги питах, преди да го поръчам. Това обаче тебе не те касае. Пращаш им го за тяхна сметка! Преди година две имах проблеми с косачката и разговаряхме по телефона с онзи "важния" господин от сервиза. И на мен ми се направи на важен няколко пъти, като му звънях да попитам каква е повредата. Бил много зает и да не съм го занимавал с въпросите си, като ми дойдел реда, щял да се обади. А аз имах съмнения, че може и при мен да е бил проблема и да не поемат ремонта гаранционно. Оставих го две седмици на спокойствие и като мина месеца откакто съм я пратил , позвъних направо на мениджъра по продажбите или какъвто там му беше поста. Обясних му колко и какви разговори сме провели с господина от сервиза и той започна да ми се извинява и да ми обяснява как щял да се обади за да провери какво ставало с косачката. Аз го прекъснах и му казах, че това вече не ме интересува, а се обаждам да му кажа адреса за доставката на новата косачка. Опита се да се измъква и да ми обяснава, че можело да не е нова, а просто работеща отремонтирана косачка. Обажда ми се няколко пъти да ми обяснява, как чакали части за моята, но в крайна сметка, за моя изненада, още на следващия ден, получих чисто нова в неразпечатен кашон, въпреки, че не им бях пратил коша на моята. Моя го подарих по-късно на колега от форума - Ебахти. Предлагам ти да направиш същото - нищо не губиш. Прати я сега , докато не ти е необходима, за да си тече месеца! Ако не я поправят, ще трябва да ти я заменят за нова. Преди или след като изтече месеца! Нали затова си плащаме по-скъпата цена за марка!
  • 1
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 93

Тема "Кой как се грижи за овощните и зеленчуковите градини" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: