• 1
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 47
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
infomar
Ако може кажете как се движат цените на разсада. Бабите в селото се интересуват, но гледам в Плевен на пазара беше левче стрък домат.... доста скъпо ми се види, или понеже са ранни. :? От разсадниците директно сигурно е по-евтино.
До колко падат цените в началото на май?
На бабите масово не им стана разсада и сега се тюхкат на тези цени...
Stefan_62 - майстор
infomar написа:
Ако може кажете как се движат цените на разсада. Бабите в селото се интересуват, но гледам в Плевен на пазара беше левче стрък домат.... доста скъпо ми се види, или понеже са ранни. :? От разсадниците директно сигурно е по-евтино.
До колко падат цените в началото на май?
На бабите масово не им стана разсада и сега се тюхкат на тези цени...
Ами ако ти кажа, че в гр.Сливо поле /до скоро бивше село на 20км от Русе/, разсада от "Прекос" преди седмица беше 0.20ст. на корен сигурно няма да повярваш. За Русе не знам в момента как върви, /че съм от три седмици на село/, но други години по това време на пазара беше 0.50-0.70ст., а в началото на май вече масово се продаваше по 0.20-0.30ст. корена.
stiv1961 - майстор
Моя приятел на село и тази година ще го продава по 0.20 лв. за бр. Има разни сортове ама като му дойде времето ще мислим :)
Stefan_62 - майстор
stiv1961 написа:
Моя приятел на село и тази година ще го продава по 0.20 лв. за бр. Има разни сортове ама като му дойде времето ще мислим :)
Това е нормална цена за края на Април началото на Май, но по принцип скъпите Холандски сортове дето семената им са скъпи си държат цената по-висока, спрямо масвите сортове.
iva6ki - специалист
А в Монтана са по 1лв на пазара за кофичка :evil:
infomar
Да ви покажа моето производство към този момент - малко се по изложих, но за първи път, поне за тройка се справих...

Домати разсад:
Изображение

Чушки Слонско ухо:
Изображение

Чушки - бяло ухо:
Изображение

Люти чушлета:
Изображение

Карфиол:
Изображение

Корнишони :
Изображение

Тикви:
Изображение

Тиквички:
Изображение

Домати в кофи:
Въпрос - ще може ли да се отглеждат домати в толкова големи кофи? 10 литрови? идеята е да ги поставя в оранжерията и там да растат, защото нямам почва там.?
Изображение

Чушки в кофи:
Въпрос - ще може ли да се отглеждат нормални чушки в толкова големи кофи? 10 литрови? идеята е да ги поставя в оранжерията и там да растат?
Изображение

Градината, подготвена за май месец:
Изображение
Stefan_62 - майстор
infomar написа:
Да ви покажа моето производство към този момент - малко се по изложих, но за първи път, поне за тройка се справих...
Разсада ти от домати и пипер е добре, справилси се и за четворка :lol: , обаче според мен е раничко да правиш от сега разсада за карфиол, ако ще го ползваш за туршии, сее се през май за да е готов през ноември. Рано ми се струва , че си насял и тиквите и тиквичките, ако ще ги сееш на открито, като ги гледам вече са готови за пресаждане, а е още студено. Аз моите ги сях в кофички преди седмица за да са готови за началото а май. Домати можеш да гледаш в кофи, аз съм го правил този номер а терасата, но за пипера по-добре на открито. Колко пипер ще събереш в една кофа? И накрая да те питам каква е тая оранжерия, че няма пръст в нея :? да не си я цементирал от вътре :lol: :drinkers:
infomar
Stefan_62 написа:
infomar написа:
...... да те питам каква е тая оранжерия, че няма пръст в нея :? да не си я цементирал от вътре :lol: :drinkers:
Бившият собственик на двора е циментирал около стопанските постройки и аз върху това циментираното направих една оранжерийка от старите прозорци на къщата и полиетилен. Затова няма почва на пода.
Всичко е правено с подръчни налични останали материали... затова не му придирям много..

Изображение

Изображение

Относно ранният разсад... толкова ми е бил акъла... ако издържи до към 20-ти ще го сея вънка и каквото стане..
Пипер.... ще сея по 1-2 стръка в кофа... около 20-30 кофи... толкова и домати... друго не знам какво да сея вътре в кофи :?
Stefan_62 - майстор
infomar написа:
Относно ранният разсад... толкова ми е бил акъла... ако издържи до към 20-ти ще го сея вънка и каквото стане..
Пипер.... ще сея по 1-2 стръка в кофа... около 20-30 кофи... толкова и домати... друго не знам какво да сея вътре в кофи :?
:
Много добре ти е станала оранжерийката =D> , но ако мислиш и за напред да я използваш на това място не си ли се замислял :? да изкъртиш цимента и да си остане на пръст. Пипера също ще стане в кофи, но го сей по два корена заедно в четирите ъгъла на кофата или общо 8 корена/ достатъчно му е да има 20-30 см. м/у корените. Така ще насееш по вече. Краставици също можеш да пробващ /по един корен/, сял съв в тенекии от сирене пак на терасата и стават, доматите остави на един корен. Люти пиперичета също може, но внимавай с поливките /за всички/, че в кофата ще се задържа много влага. Колкото до производството на разсада на опаковките пише оринтировъчно кога да се засяват семената на дадена култура като разсад или на открито, а и в нета им доста материал. Живот и здраве догодина ще си поправиш грешките с разсада, никой не се е родил научен. И аз докато му хвана чалъма съм е излагал много със земеделието :lol: :drinkers: .
infomar
Stefan_62 написа:
....Пипера също ще стане в кофи, но го сей по два корена заедно в четирите ъгъла на кофата или общо 8 корена/ достатъчно му е да има 20-30 см. м/у корените. Така ще насееш по вече. Краставици също можеш да пробващ /по един корен/, сял съв в тенекии от сирене пак на терасата и стават, доматите остави на един корен. Люти пиперичета също може, но внимавай с поливките /за всички/, че в кофата ще се задържа много влага....... :lol: :drinkers: .
Много ми се виждат 8 корена пипер в 10 литрова кофа от сирене... мисля само по 2 бр. да засея, и ще има около 20 см между корените в ъглите... но когато се разраснат :? Но ако ти си го правил и няма проблем, тогава да я матям... :?:
  • 1
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 47

Тема "Разсад в домашни условия." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: