Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
вт май 16, 2023 8:20 pmkr1100 написа:
........За вибрациите - не знам .
Откровеното възхваляване на посредствена техника не е атестат за добра преценка.
По скоро е неосъзнат комплекс.
Може да няма големи вибрации или прекомерен шум, но цената определя качеството.
вт май 16, 2023 8:28 pmемовлаха написа:
Нищо и няма на сакатата резачка Трифоне . Мърка за дървета иначе баровец си със тази нова шина! При мен следи от боя не се наблюдават. Лампата не ти светеше!
Свежарка е, знам, но за ламбата не те разбрах. Иначе, трети или четвърти път я бръсна.
Щом злобарката работи, музея ще почака за шина и др. експонати.
емовлаха - специалист
Разбра ли си грешката от този клон ? На слухарство ли го караш
вт май 16, 2023 8:36 pmемовлаха написа:
Разбра ли си грешката от този клон ? На слухарство ли го караш
Кулата.
Естествено, че вече само на слух, но снобарията ми купи тахо Щилче. Знам един Майстор, който не ползва динамометричен ключ. Жив е и още чака рекламация.
Барнах малко хардуера, след което врътнах винтовете. Дори не се наложи да махам "пломбите".
Щом влиза в диапазона за реглаж, предполагам, че е не повече от 20-30% повдигната.
Умишлено си поиграх с газта, да се види от къде как и колко. Който има ухо, може да прецени.
Само да не се прецака ускорителната, че като остареят за простамол реват!
емовлаха - специалист
При мен 460-ката е на 15к без пипане на пломбите. заводски няма резонаторна пластина, нищо и няма на ускорителната при мен колко помпене е минало при кастрене и на тънки дървета, поне при косата няма толкова помпене на газта :)
Да се върнем на темата "Моторна коса тример каква?"
Ще си позволя да дам пример изван нея, но е напълно релевантен.
Има ръчни триони от 10, 20, 100, 300 пари и нагоре.
След първия работен ден, мога да възхвалявам 10 левовия трион цяла нощ и до обед на следващия ден, когато евентуално ще му се откачи дръжката, което налага прекъсване на работата. Мноого пъти ми си е случвало, затова не си позволявам вече.
Да, "качествено" острие, реже, ама......вариантите за следваща серия са два.
- споделям какъв велик майстор съм, като съм поставил нови болтчета, стегнал съм ги и вече 4 сезона работя без проблем. .............и без особено натоварване, в градината си.
- купувам си трион от 100 пари и просто работя, като отчитам загубените 10 и никога повече не повтарям тая грешка.

Много хора няма да разберат разликата между онзи от 100 и другият от 300.
Ами не е нужно. Важното е да се прави разликата от 10 и 100.

Същото е с всеки един инструмент или уред, бил той и моторна коса. Въпросът е- Каква.
Soviet_Soldier - специалист
Аз да не кося в джунгла ??Кося трева. С нож съм косил един път през 2008 г и се отказах.
Първо ,че има много камъчета - извират и второ -много непроизводително в сравнение с корда.
А есен и ранна пролет обикал с количка и търнокоп и издънките в количката и на огъня.Има издънки новопоявили се около сливите и вишните , но за 30 мин с готов с тях.
Освен това китайците са по тежки доста от Хукс а, а и вдигат много шум . С тях задължително с антифони. За вибрациите - не знам .
Зависи какво косиш, в някои ситуации ножът е по-производителен. Аз работя и с двете.
Що се отнася до вибрациите, и двата модела далеч не са еталон в това отношение. Райдера имат тампон намаляващ вибрациите от двигателя, макар да няма изолиращ от тези идващи от режещия инструмент. При твоята хуска не знам дали го има към двигателя, към режещия инструмент отсъства.
Като ниво на шум разликата не е голяма, 114 срещу 120 децибела. Нормално, имайки предвид, че единият двигател е значително по-голям. И с двете коси, ако се работи дълго е желателно да се вземат мерки за предпазване на слуха.
borchoyor - специалист
вт май 16, 2023 9:22 pmSoviet_Soldier написа:
Аз да не кося в джунгла ??Кося трева. С нож съм косил един път през 2008 г и се отказах.
Първо ,че има много камъчета - извират и второ -много непроизводително в сравнение с корда.
А есен и ранна пролет обикал с количка и търнокоп и издънките в количката и на огъня.Има издънки новопоявили се около сливите и вишните , но за 30 мин с готов с тях.
Освен това китайците са по тежки доста от Хукс а, а и вдигат много шум . С тях задължително с антифони. За вибрациите - не знам .
Зависи какво косиш, в някои ситуации ножът е по-производителен. Аз работя и с двете.
Що се отнася до вибрациите, и двата модела далеч не са еталон в това отношение. Райдера имат тампон намаляващ вибрациите от двигателя, макар да няма изолиращ от тези идващи от режещия инструмент. При твоята хуска не знам дали го има към двигателя, към режещия инструмент отсъства.
Като ниво на шум разликата не е голяма, 114 срещу 120 децибела. Нормално, имайки предвид, че единият двигател е значително по-голям. И с двете коси, ако се работи дълго е желателно да се вземат мерки за предпазване на слуха.
Soviet не разбра ли, че Трифун те подлизва и ти с 200 по нанадолнището.... Видехме му фукните за техника в градината, 8 резачки, 12 коси, 15 косачки, електрожени и всички техники от всичките земни кълбета..... Илон Мъск да оди за гъби..... Та, по темата, ако е още жива..... Взех си телена четка за косата, китайче деу dbc520..... Дайте съвети, как лесно да работя с нея, че много шутове и тресеници има.... Благодаря....
Отново данни, вадени от инструкциите, които сам опроверга съвсем скоро.
Не те ли е срам, г-н "боец"?!
Самият аз упоменах данни и "сертификати" на които отговарят маслата Ррррр.....р, но не бих се доверил, предвид славата на китайските каталожни данни. Пък и снобарията не ми го позволява.
Все още е така, с тази техника, та така.
Затуй избрал съм известен и утвърден бранд.
Много ракии са готини, но червеното джони, колкото и да не е върхът, винаги е с предвидимо качество, "боец". Така е в този живот- кой както си го направи.

Ой, горкото Борче!
Ѝди на баланс, мое да помогне!
Ако не, началото на юни идвам да пера на бабата ресняците, та да поумуваме.
borchoyor - специалист
вт май 16, 2023 9:51 pmТрифон П.Трифонов написа:
Самият аз упоменах данни и "сертификати" на които отговарят маслата Ррррр.....р, но не бих се доверил, предвид славата на китайските каталожни данни. Пък и снобарията не ми го позволява.
Много ракии са готини, но червеното джони, колкото и да не е върхът, винаги е с предвидимо качество, "боец". Така е в този живот- кой както си го направи.

Ой, горкото Борче!
Трифуне, докат доеш чети https://chitanka.info/text/14532-kompetentyt
borchoyor - специалист
вт май 16, 2023 9:51 pmТрифон П.Трифонов написа:

Ой, горкото Борче!
Трифуне, докат доеш чети https://chitanka.info/text/14532-kompetentyt
Ресначе, не ресняци..... И дека че ги переш, вече нема валевица....

Тема "Моторна коса тример каква ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: