• 1
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 39
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
Johny - майстор
atanasov2004 написа:
Привет отново! Значи имам 2 декара лозе, това са 6 реда по 100 метра, като пръскам 16литра на един ред от двете старни на реда разтвора стига за около 185-190метра равномерно пръскане по листата и гроздето.
До скоро пръсках двата реда на лозето едновременно, като редувах отляво и отдясно. Да но при преместването от единия ред на другия, се хаби разтвор, защото не отпускам ръкохватката за по-лесно.
Сега пръскам само единият ред в едната посока и другия в обратна. Като време е почти едно и също, но има 25-30% икономия на разтвор, а и реда обработвам по-добре.
timo1 - специалист
atanasov2004 написа:
Колега доволен ли си от SERENA 16, гледам към 300лв май бяха? :cry:
Вече 6-7год.без проблем,даже батерията е читава още...сега като смятам около 100 помпи на година и се падат. :partyman:
imegogo - специалист
кой сорт домати започвате да берете най-напред ? при мен това е Рила,но искам и някой друг ранен
Stefan_62 - майстор
imegogo написа:
кой сорт домати започвате да берете най-напред ? при мен това е Рила,но искам и някой друг ранен
Избирай си :
http://agronet.bg/agro/zelenchuci/974-s ... ranni.html
http://www.geosemselect.com/10561040105 ... 21045.html
В нета можеш да откриеш още доста информация. :drinkers:
atanasov2004 - специалист
Колеги тази година съм много доволен от един нов за мен сорт- Паулина БГ :supz: Купих разсада по 50ст пикиран корен в кофички 200мл, от професинални градинари с оранжерии. Много вкусен домат излезе този сорт.Препоръчвам го на всеки, посадих 45 корена в оранжерия. Имам "външни"-Калина и Рила-и те са добри но съм ги засенчил с мрежа с 30% засенчване-тази мрежа ме спаси и от няколко градушки. Ползвам само добре угнила овча-козя тор коятото взех срущу литър домашна гроздова от един дядо на село :-D , но пръскам с Верита или Икуейшън +Децис или Актара за белокрилката и за сега съм доволен, но пръскането е през 10-15 дни. Поздрави!
Krass - майстор
Миналата година тъщата гледа само пулина. Ссед 20 юни почнахме да късаме по някой домат. Наистина вкусен сорт. Тази година купих разсад едър розов. За сега не се очертава скорошна салата от тях. :sad:
Svetoslavoff1 - майстор
Добре, че лани комшийката ни даде семе за ранни - финландски ли, шведски ли бяха...
Та от Петровден си има за салатка ката ден. А другите засега едреят и се избистрят.
Засях малко и за късни тези дни.
brum - майстор
Я да попитам и аз - това какво е и как да го боря? Ходих в селскостопанска аптека и ми казаха, че не било мана, а по-скоро "бактериоза" (или нещо подобно звучащо). Да съм пръскал със син камак и щяло да се оправи.

Ама в събота вечер почистих всички болни листа и напръсках със син камак, а днес пак има доста болни листа. Преди синият камак съм пръскал само с прясно мляко (100мл мляко на 1л вода) и по 1-2 капки йод на литър разтвор. Уж исках да гледам "био" домати, ама с тая болест май няма да стане работата ...

И някой може ли да ми обясни за пречупването на върховете? Че по обяснения не успявам да разбера точно кое и къде се пречупва...

Прикачен файл

IMG_20140716_200827.jpg
IMG_20140716_200827.jpg (91.49 KиБ) Видяна 2841 пъти
kuger - майстор
Дръж ги още малко "био", и ще ти останат само колците.
По-горе има и снимки, и с какво да се третират, па и какво е заболяването. Само ще кажа, че ако се позабавиш още малко, ще скубиш.
  • 1
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 39

Тема "Зеленчуци - торене, пръскане....отглеждане..." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: